Karslı 7 Dağcı Demavent'in Zirvesinde - Son Dakika
Güncel

Karslı 7 Dağcı Demavent'in Zirvesinde

Karslı 7 Dağcı Demavent\'in Zirvesinde

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonundan 7 dağcı, İran'da bulunan 5 bin 671 metre yükseklikteki Demavent Dağında zirve keyfi yaşadı.

21.09.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonundan 7 dağcı, İran'da bulunan 5 bin 671 metre yükseklikteki Demavent Dağında zirve keyfi yaşadı.

TDF Kars il temsilciliğine bağlı lisanslı dağcı Özfer Koçak, Abdulgafur Erdoğdu, Adnan Bedlek, Nesip Kılıçaslan, İnan Ercan ve Memet Güneş Kurban Bayramında İran'a giderek Demavent Dağına tırmanmaya başladı. Fırtına, soğuk nedeniyle çok sayıda dağcı geri dönerken Türk dağcılar, Demavent'in zirvesine 4 bin 200 metredeki kamptan 9 saatte tırmanma başarısı gösterdi. Zirvede TÜrk bayrağını dalgalandıran dağcılar çokça selfi çekti. Karslı dağcılar, Demavent tırmanışını şöyle anlattı:

"Hafta sonları günübirlik olarak Kars ve Ardahan yöresindeki dağlara tırmanışlar düzenliyorduk. Önceki yıllarda Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı'ya tırmandık. Uluslararası anlamda tırmanışımızı Demavent Dağında sürdürmek istedik. Komşumuz İran'da Ağrı'dan daha yüksek bir dağ olarak Demavent'e çıkarak başarımızı taçlandırdık. Fırtına, soğuk, kükürt kokusu nedeniyle aynı gün zirveye tırmanmak için bizimle beraber olan bir çok dağcı geri döndü. O gün sadece bizim ekibimiz ve solo tırmanış yapan Slovak bir dağcı zirveye tırmanma başarısı elde etti. Bu arada İran'ın kültürünü, insanını ve coğrafyasını tanımak açısından son derece keyifli bir etkinlik oldu. Zirvede bayrağımızı dalgalandırmak bizi çok mutlu etti."

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karslı 7 Dağcı Demavent'in Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement