Karslı Müteahhit, 'Yeni Horasan Harcı' Patentini Aldı - Son Dakika
Güncel

Karslı Müteahhit, 'Yeni Horasan Harcı' Patentini Aldı

Karslı Müteahhit, \'Yeni Horasan Harcı\' Patentini Aldı

Karslı müteahhit 53 yaşındaki Numan Zincirkıran'ın, binalarda ısı yalıtımını sağlamak için 'Yeni Horasan Harcı' adını verdiği ürünün patentini aldı.

29.12.2015 11:49

Karslı müteahhit 53 yaşındaki Numan Zincirkıran'ın, binalarda ısı yalıtımını sağlamak için 'Yeni Horasan Harcı' adını verdiği ürünün patentini aldı. Zincirkıran, "Bu harç herkesi ağır kış yakacağı masrafından kurtaracak" dedi.

Müteahhit Numan Zincirkıran, 5.5 yıllık çalışma sonucu ürettiği karışımla, yeni bir projeyi hayata geçirdi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında üretim yapan Numan Zincirkıran, yaz aylarında sıcaktan, kış mevsiminde soğuktan etkilenmeyen konutlar üretmek için yola çıktığını bildirdi. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde oturanların gelirlerinin büyük bir bölümünü yakacağa harcadığına dikkat çeken Zincirkıran, çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Özellikle Doğu Anadolu'da kış mevsiminde hava çok soğuk olduğu için herkes kazandıklarını yemekten, içmekten çok yakacağa harcamak zorunda kalıyor. Bir müteahhit ve girişimci olarak uzun süre üzerinde çalışarak, deneyerek yeni Horasan harcını ürettik. Malzemenin içerisinden en ufak kimyasal katkı maddesi yok. Soğuk-sıcak geçirmemesi üzerine ciddi bir yalıtıma sahip. Tamamen organik. Betonla alakası olmadan bölgemizden çıkarılan malzemelerle üretilmiştir. Bu sayede doğalgaz ve kömüre, kısacası yakacağa o kadar bağımlı olmaktan kurtulacaklar. Yaz mevsiminde de aynı şekilde sıcağa karşı 40 derecede bile klima kullanmak zorunda kalmayacaklar. Yapılan bu konutlarda kış mevsimi sıcak, yaz mevsimi ise ılık geçecek. Hastanelerde, okullarda ciddi ölçüde ısı, ses yalıtımı bu malzemeyle birlikte sağlıklı bir şekilde karşılanacak. Bu harç ile yapılan duvarların dünyanın en yüksek güvenlikli olduğunu iddia ediyorum. Çünkü malzemenin içerisinde demir donatı bulunuyor. Rusya ile kriz sonrası vatandaş bu harç ile evinde doğalgaz ve sobaya dahi ihtiyaç duymayacak. Patentini aldığım bu malzemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da hediye etmek istiyorum." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karslı Müteahhit, 'Yeni Horasan Harcı' Patentini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement