Kastamonu'da Kar Esareti - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Kar Esareti

Kastamonu\'da Kar Esareti

Kastamonu’da etkisini giderek arttıran kar yağışı nedeniyle 167 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

20.01.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da etkisini giderek arttıran kar yağışı nedeniyle 167 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Yoğun kar yağışı altında kalan Kastamonu'da, 167 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, kar kalınlığının ise, yüksek kesimlerde 1 metreyi geçtiği belirtildi. Özellikle Çatalzeytin, Bozkurt, Abana, Araç, Küre, Devrekani, İnebolu, Cide ve Pınarbaşı'nda etkisini gösteren kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kastamonu Meteoroloji Müdürlüğü, yeni kar yağışı beklediklerini belirterek, hafta sonuna kadar aralıklarla kar yağışının devam edeceğini bildirdi ve vatandaşları olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

ILGAZ DAĞI'NDA KAR KALINLIĞI 1 METREYİ GEÇTİ

Kar yağışının etkili olduğu Ilgaz Dağı'nda da, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Ayrıca Pınarbaşı ilçesinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçerken, İnebolu'da kar yağışı nedeniyle 30 santimetre kar kalınlığının oluştuğu ve Bozkurt ile Çatalzeytin ilçesinde de kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu öğrenildi.

SÜRÜCÜLERE DİKKAT UYARISI

Kar yağışı nedeniyle Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, mesai gözetmeksizin yolları açık tutmak için gece gündüz yollarda kar temizliğini sürdürüyor. Yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmalarının sürdüğü Kastamonu'da, yolların karla kaplanması sonrası trafik de adeta felç oldu. Yollara hazırlıksız ve zincirsiz çıkan çok sayıda araç, kötü hava koşulları nedeniyle yollarda kalırken, kayganlaşan zeminden ötürü de çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Yetkililer, sürücülerden zorunlu olmadıkça yolculuk yapmamalarını ve dikkatli olmalarını isteyerek, lastiklerine zincir takmaları konusunda da uyarıda bulundu.

KAPALI KÖY YOLU SAYISI, 167'YE ÇIKTI

Kastamonu'da, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezine bağlı köylerde kapalı köy yolu sayısı 167'ye çıktı. Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekiplerince yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'nun il merkezinde kapalı köy yolu bulunmazken, Araç'ta 15, Abana'da 8, Bozkurt'ta 22, Cide'de 25, Çatalzeytin'de 20, İnebolu'da 25, Küre'de 21, Devrekani'de 9, İhsangazi'de 3 ve Tosya'da 10 olmak üzere toplam 167 köy yoluna ulaşımın sağlanamadığını açıkladı. Ayrıca açıklamada, kar yağışı nedeniyle elektrik hatlarında meydana gelen arızalar giderilerek elektrik sorunu olan köyün kalmadığını ifade edildi.

EKSİ 5 DERECEDE YOĞUN ÇALIŞMA

Kastamonu İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler de, -5 dereceye kadar düşen sıcaklıkta kapalı köy yollarını tekrar araç trafiğine açabilmek için gece gündüz kar kürüme çalışmalarını yürütüyor. Kastamonu İl Özel İdaresi, kepçe, kar püskürtme aracı ve greyderle karla mücadele çalışmalarını sürdürerek, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye çalışıyor. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Kar Esareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement