Kaybolan 5 Genç Aranırken İmralı Açıklarında Can Yeleği Tespit Edildi - Son Dakika
Güncel

Kaybolan 5 Genç Aranırken İmralı Açıklarında Can Yeleği Tespit Edildi

Kaybolan 5 Genç Aranırken İmralı Açıklarında Can Yeleği Tespit Edildi

Kumburgaz'da 5 gençle ilgili inceleme yapan Sahil Güvenlik botu, İmralı Adası açıklarında can yeleği tespit etti.

20.08.2014 06:09  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumburgaz, kamiloba sahilinde pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten, halen haber bir haber alınamadı.

Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için ekipler arama çalışmalarını bugün gece de sürdürdü. Kaybolanların yakınları da arama çalışmalarını yerinde takip etti.

KIZILAY ÇADIR KURDU; BATTANİYE DAĞITTI

Kızılay ekipleri, gece saatlerinde kayıp yakınlarına çadır kurdu; battaniye dağıttı. Ekipler daha sonra da, kayıp gençlerin ailelerine çorba ve çay ikram etti. Bakırköy Belediyesi de, gece-gündüz umutla bekleyişini sürdüren kalabalığın dinlenmesi için olay yerine konteyner getirdi.

"BÖLGENİN BÜYÜK BİR KISMINDA TARAMAYI BİTİRDİK"

Arama çalışmalarını kriz merkezinden yöneten Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, "Şu anda mevcut son durum saat 03.10'u gösteriyor. Kazanın meydana geldiği bölgenin büyük bir kısmında taramayı bitirdik; ancak halen eskort bir tekne sürekli bölgeyi taramaya devam ediyor" dedi.

HELİKOPTER, İMRALI ADASI AÇIKLARINDA CAN YELEĞİ TESPİT ETTİ

Çalışmalarını harita üzerinden de anlatan Zamanoğlu, "Sabahleyin havadan inceleme yapan helikopter ile arkasından Sahil Güvenlik botu, İmralı Adası açıklarında can yeleği tespit etti. Can yeleğiyle alakalı doğrulama işlemlerini tamamlamış bulunuyorlar. Bu bölgeye ağırlık verdik. Gece olmasından dolayı ne yazık ki düşük sayıda hareket edebiliyoruz. Zaten helikopterlerimizin de gece kalkış yapması mümkün değil. Ayrıca şuanda arama yaptığımız bölgede gemi trafiği oldukça yoğun. Onlar da herhangi bir bulguya rastlarsa bizimle irtibata geçecekler. Yarın da gemi trafiğinin yoğun olduğu bölgeden güneye doğru Erdek, Kurşunlu ve Bayramdere istikametine doğru arama tarama çalışması yapılması düşünülüyor" diye konuştu.

İLK 72 SAAT ÇOK KRİTİK SÜREÇ

Kritik sürecin devam ettiğini belirten Umur Zamanoğlu, "Umut her zaman vardır. Denizde hiçbir zaman Allah'tan umut kesilmez. Uluslararası arama kurtarma yönetmeliği de aynı şeyi söyler. Başta ilk 72 saat çok kritik bir süreçtir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar ümidimizi kaybetmiyoruz" dedi.

Can yeleğinin nasıl kullanılması gerektiğine de değinen Zamanoğlu, "Örnek bir can yeleği, bizim burada gördüğümüz tipte can yelekleri olmaması gerektiği kesin. Çünkü bulunan can yeleğinden tutun da şuanda hali hazırda kullanılan can yelekleri, kullanılabilir bir tipte can yeleği olmadığı görülüyor" şeklinde konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaybolan 5 Genç Aranırken İmralı Açıklarında Can Yeleği Tespit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • fehmi: apoyu kaçırmaya gitmişlerdir 10 65 Yanıtla
  • ÖNER ZOR: UMARIM SAĞSALİM AİLELERİNE KAVUŞURLAR. . . 26 0 Yanıtla
  • vicdan sahibi: Yorum yazarken biraz daha dikkatli olmanızı öneririm. Yakınları bir haber alabilmek ümidiyle sık sık buraları kontrol ediyorlar. Nereden mi biliyorum? Tanıyorum çünkü. Komplo teorilerinden beyniniz yanmış sizin. Keşke empati ameliyatla sonradan yerleştirilebilen bir şey olsaydı. Çalışır çabalar hepinizin ameliyat parasını öderdim bi şekilde. . . Allah hepsinin yakınlarına sabır versin. 0 0 Yanıtla
  • Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı
    13:38 Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı

    Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesinde hasta ziyareti sonrası odalara seccade ve dergi; kitaplıklara ise Kur'an-ı Kerim bırakıldı. İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Her Odaya Bir Seccade Projesi' kapsamında hastanede bulunan tüm odalara seccadeler ve dergiler yerleştirildi. Ayrıca, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan kitaplıklar montelenip, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere TDV Yayınevi kitapları yerleştirilip namaz tahtası bırakıldı. Hastane çalışanları, hasta ve yakınları yapılan bu ziyaret ve çalışmadan ötürü İlçe Müftülüğüne ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.

  • CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi
    13:34 CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi

    CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'nin merkezinde rezerv alan ilan edilmesine tepki gösterdi. Şahan, Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum'un imzasıyla yapılan bu projenin Şişli ve İstanbul'a hangi deprem sorununa çözüm ürettiğini sordu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.

  • Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor
    13:31 Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor

    SHANGHAİ, 19 Mart (Xinhua) -- Apple, bu ay Shanghai'da 8. mağazasını açarak ülkedeki geniş ağını daha da büyütmeye hazırlanıyor.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma İddiasıyla Gözaltına Alınan 4 Zanlı Tutuklandı
    13:31 Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma İddiasıyla Gözaltına Alınan 4 Zanlı Tutuklandı

    Tekirdağ'da tefecilik ve nitelikli yağma suçlarıyla ilgili operasyon düzenlendi. Operasyonda ele geçirilen silah ve diğer delillerle birlikte 11 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacak
    13:31 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin önümüzdeki 3-4 ay içinde TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceğini ve kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacağını söyledi. Bakan Kacır, Türkiye'nin gençlerin enerjisiyle Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin uzay alanında da başarı hikayesini sürdürmek istediklerini ve Aya Erişim Programı'nın olduğunu ifade etti.

  • Bakan Işıkhan: Adıyaman'daki sigortalı kişi sayısı deprem sonrası arttı
    13:30 Bakan Işıkhan: Adıyaman'daki sigortalı kişi sayısı deprem sonrası arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısının arttığını açıkladı. Deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısı depremde 34 bine düşmüşken, şu anda Adıyaman'da 82 bin sigortalı çalışan bulunmaktadır. Bakan Işıkhan, deprem sonrası yapılan desteklerin ve teşviklerin bu artışta önemli bir rol oynadığını belirtti.


Advertisement