Kayıplar Eylemi 397. Kez Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kayıplar Eylemi 397. Kez Düzenlendi

Kayıplar Eylemi 397. Kez Düzenlendi

Batmanda, kayıp yakınları ve İHD yöneticileri "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla 397. Eylemlerini gerçekleştirdi.

18.09.2016 14:49

Kayıplar Eyleminde Eğitim-Sen'e Destek, Kayyım Atamasına Tepki

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla gerçekleştirdiği eylem 397'inci haftasında devam etti.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemde kayıpların fotoğrafları taşındı.

İHD adına açıklamayı yapan Devran Yıldız, yanlış politikaların Eğitim Sen'li öğretmenlerin açığa alınması ve kayyım kararı ile devam ettirildiğini söyledi.

Eğitim Sen'li olmayı suç sayan anlayışın, mağduriyetleri toplumun geneline yayacağı ve çözümsüzlüğü derinleştireceğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Yıldız, "Öte yandan kayyum ile birlikte Kürt halkının iradesi hiçe sayılmış ve atanan kişilerden de anlaşılacağı üzere adeta Ankara'nın emir ve talimatları ile hareket eden bir yerel yönetim anlayışına geçilmiştir. Kürt sorununa çözümler üreten tüm Kürt partilerinin, ortak talebinin statü olmasına rağmen, böylesi bir adımla bu taleplerin karşılanmaması bir yana haklar açısından bir geriye yürüme söz konusudur" diye konuştu.

Açıklamanın ardından tüm kayıplar ve faili meçhul cinayetlerde katledilenler için 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kayıplar Eylemi 397. Kez Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement