Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Talas Kız Yurdu'nda düzenlenen Nevruz kutlamalarına katıldı.

27.03.2014 17:35

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Talas Kız Yurdu'nda düzenlenen Nevruz kutlamalarına katıldı. Özhaseki, "Kavgacı değil, kucaklayıcı olun" dedi.

Talas Kız Yurdu'ndaki kutlamalara Başkan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı. Nevruz ateşinin yakıldığı ve nevruz pilavının pişirildiği etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ile başladı. Ardından Türk Cumhuriyetlerine ait bayraklarla geçit yapıldı. Başkan Özhaseki, yurt idarecilerine ve yurtta kalan kız öğrencilere karanfil dağıttı.

Kutlama programında bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, hayatında üç şeyi terk etmediğini belirtti. Bu üç şeyin büyük zatlar tarafından da dile getirildiğini ifade eden Özhaseki, "Bunlardan birincisi hizmet. İnsanların yüzünün güldürülmesi kadar güzel bir şey olamaz. 'Elinize sağlık, teşekkür ederim' gibi lafların duyulması kadar güzel bir şey olamaz. Bizim büyüklerimizin helal düsturu bu. İkincisi mahlukata şefkat. Sokakta gördüğünüz küçük bir kediye, ağaca, çayıra, çimene şefkat. Üçüncüsü de tevazudur. 'Küçük dağları ben yarattım' der gibi gezmek yok. Yıllardır bu düsturla hizmet ederim" dedi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Özhaseki, "İnşallah güzel mesleklere sahip olursunuz, bunun için vargücünüzle çalışın. Ama bir taraftan da toplum işlerine duyarlı olun. Fakat kavgacı, dışlayıcı bir üslupla değil, kucaklayarak, severek, aşkla yapın bunları" diye konuştu.

Nevruz kutlamalarında, Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Başkan Mehmet Özhaseki, Başkan Memduh Büyükkılıç ve diğer katılımcılar dileklerini bir kağıda yazdıktan sonra balona bağlayarak havaya bıraktı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement