Kayseri'de Hutbe Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Hutbe Okuma Yarışması

Kayseri'de imam hatip lisesi öğrencileri arasında yapılan Hutbe Okuma Yarışması'nda finale kalan 6 öğrenci, birinci olmak için yarıştı.

29.04.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de imam hatip lisesi öğrencileri arasında yapılan Hutbe Okuma Yarışması'nda finale kalan 6 öğrenci, birinci olmak için yarıştı.

Hunat Camisi'nde düzenlenen yarışmada Develi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk birinci oldu. Öztürk, aldığı bu sonuçla Kayseri'yi Hatay'da düzenlenecek Türkiye şampiyonasında temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, yarışma sonunda yaptığı konuşmada, öğrencilere minberde, mihrapta ve kürsüde mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve onlara özgüven duygusunu aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Yarışma elemelerine Kayseri genelinden 16 imam hatip lisesi öğrencilerinin katıldığını ve yarışmanın finaline 6 öğrencinin kaldığını belirten Tatlı, "Öncelikle bizim ilimizde bulunan tüm imam hatip liseleri bu yarışmaya katıldılar. 2 bölge halinde bir yarışmamız oldu. Birinci bölge Bünyan'daydı ve burada 8 okulumuz yarışmaya katıldı. İlk 3'e giren yarışmacı ise finale kaldı. Bölge yarışmasının ikinci ayağı ise İncesu'da yapıldı. Burada da 8 okulumuz katıldı ve orada da ilk 3'e girenler finale kaldı. Bugün 6 okulumuz finalde yarıştı" dedi.

Yarışma, ünlü hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardında sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Hutbe Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement