Kayseri, ?savunma Şehri Olsun? Talebi - Son Dakika
Güncel

Kayseri, ?savunma Şehri Olsun? Talebi

Kayseri, ?savunma Şehri Olsun? Talebi

Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, savunma altyapısı bulunan Kayseri'nin 'Savunma Şehri' olmasını istediklerini belirterek, "Dışa bağımlılığın bitirilebilmesi için yerli sanayiye önem vermek gerekiyor.

10.12.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, savunma altyapısı bulunan Kayseri'nin 'Savunma Şehri' olmasını istediklerini belirterek, "Dışa bağımlılığın bitirilebilmesi için yerli sanayiye önem vermek gerekiyor. Zincirlerimizi kıralım ve gelişen dünya üzerinde lider olalım" dedi.

Şube Başkanı Özgür Özsoy, Türk Harb-İş Kayseri Şubesi olarak Türkiye'deki savunma sanayinin dünü, bugünü ve geleceğinin ele alınacağı bir panel düzenlediklerini ve 12 Aralık 2014 Cuma günü Kadir Has Kongre Merkezi'nde yapılacak panele, sektörün bütün temsilcilerini davet ettiklerini bildirdi. Özsoy panelde ayrıca, sendika tarafından hazırlanıp bastırılan "Dünyada ve Türkiye'de Savunma Sektörünün Durumu" isimli kitabın tanıtımının yapılacağını kaydetti.

Savunma sanayisinin, kentte ve ülkede en üst düzeyde olmasını hedeflediklerini vurgulayan Özsoy, "Gelişen dünya üzerinde ülkemizin en üst seviyede yerini alması, kendi teknolojisini üreten ve aziz milletimizin geçmişten gelen misyonunu devam ettirebilmesi için her türlü çalışmaya harp sanayi işçileri olarak hazırız. Gelişmiş ülkelerin ekonomisini ayakta tutan en güçlü sektör, savunma sanayidir. Bugün Kayseri'de bulunan bütün sanayi kuruluşlarının temelinde, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'nde yetişen ustalarımızın, teknik personelimizin emeği vardır. Hava İkmal ve Ana Bakım fabrikalarımız her zaman şehrimizin teknoloji merkezleri bir nevi teknik üniversiteleri olmuştur. Bugün dünya enerji kaynaklarının yüzde 65'ten fazlası Odtadoğu'da ve çoğunluğu güzel vatanımız Türkiye'dedir. Bu bölgenin çoğunda şu anda savaş, kan ve gözyaşı var. Bu durum, bölgede güçlü olmak için savunma sanayimizin önemini kat kat artırmaktadır. Asker sayısı bakımından neredeyse dünyada ikinci sırada olan ordumuz, ne yazık ki teknik eleman sayısı bakımından paralellik göstermemektedir. Dışa bağımlılığın bitirilebilmesi için yerli sanayiye önem vermek gerekmektedir. Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatında dışa bağımlı olmanın ciddi sıkıntılarını yaşamış, başta ABD olmak üzere batılı devletlerin birçoğu silah ambargosu uygulamıştır. Bunun akabinde dışa bağımlılığı azaltmak için bazı dernekler ve vakıflar kurulmuş, sonrasında ise, Aselsan, Havelsan, İşbir, Aspilsan, Raketsan gibi savunma alanında faaliyet gösteren şirketler kuruldu" diye konuştu.

Harb-İş Şube Başkanı Özsoy, son yıllarda savunma sanayini dışa bağımlı olmaktan kurtarma adına güzel gelişmeler yaşandığını da belirterek, "Kendi savaş gemilerimizi, denizaltılarımızı, insansız hava araçlarını, tankyları üretiyoruz. Bundan dolayı da millet olarak gururlanıyoruz. Şehrimizde altyapısı bulunan savunma sanayimizin daha da gelişmesi hatta Kayserimizin bir savunma şehri olması için bütün Kayserililerden destek bekliyor ve herkesi panelimize davet ediyoruz. Zincirlerimizi kıralım ve gelişen dünya üzerinde lider olalım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri, ?savunma Şehri Olsun? Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement