Kayseri Şeker Fabrikası'nda Rekor Kar - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şeker Fabrikası'nda Rekor Kar

Kayseri Şeker Fabrikası\'nda Rekor Kar

Kayseri Şeker Fabrikası, son 3 yılda zarardan kara geçen kuruluş olup hiçbir destek almadan üçüncü yıl sonunda da 2011 öncesine ait son 18 yılın toplam karı kadar kar elde etmeyi başardı.

10.06.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası, son 3 yılda zarardan kara geçen kuruluş olup hiçbir destek almadan üçüncü yıl sonunda da 2011 öncesine ait son 18 yılın toplam karı kadar kar elde etmeyi başardı. 1955 yılından beri pancar çiftçisine hizmet veren Kayseri Şeker Fabrikası, 2013 yılı bilanço dönemi sonunda 122 Milyon TL kar elde ederek yeni bir rekora imza attı.

2013 bilanço dönem kapanışını personel ve yönetimle birlikte yenilen yemekte değerlendiren Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Kurum aynı, çalışan aynı sadece yönetim ve yönetim anlayışı değişti. Bu kurum bir yılda bu kadar kar edebiliyordu da şimdiye kadar niçin kar edemedi bunu herkes sorgulamalı" dedi. Akay, Kayseri Şeker Fabrikası'nda ki yıllara göre elde edilen karı ise şöyle açıkladı:

"1994 yılı 30 Nisan'dan 2011 tarihine kadar Kayseri Şeker Fabrikası'nın 18 yıllık toplam karı 114 Milyon TL olmuş. 2011 yılında 35 Milyon TL zararla devralınan Kayseri Şeker Fabrikasının 2011 bilanço dönemi sonunda 71 Milyon TL kar elde ederek zarardan kara geçişi sağlanırken 2012 bilanço dönemi sonunda 28.5 milyon TL kar, 2013 Bilanço yılı sonunda da çıtayı biraz daha yükseltmeyi başarıp son 18 yılda elde edilen karın toplamından daha fazla olan 122 Milyon TL kar elde ederek bir rekora daha imza attık.Bu başarıda Pancar çiftçimizin,Çalışan tüm personelimizin,Yönetim ve denetim kurullarımızın hepsinin payı vardır.katkısı olan herkese Şirketimiz ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum."

Kayseri Şeker Fabrikası Göl Tesisleri'nde yapılan Kayseri Şeker Fabrikası'nın 60. yılı ve son yılların en başarılı bilanço dönemi olan 2013 bilanço dönemi kapanış toplantısına, Kayseri Pancar ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, üyeler İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Kayseri şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,Üyeleri Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, denetim kurulu üyelerinden Menderes Baran, Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Kayseri Şeker Genel Müdürü Levent Benli, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kutsal, Panpet ve Pandoğa Yönetim Kurulu üye ve birim müdürleri, Sendika temsilcileri ile Personeller katıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer sertifika dağıtımında yapmış olduğu konuşmada, "Kayseri Şeker camiası olarak birlik ve beraberliğimizin bozulmamsına dikkat etmeliyiz.Bizlerin çalışanlar,çiftçiler ve Yönetim'in iç içe ve birlikte gayretli çalışmaları sonucunda işte başarılar gelmektedir.Bundan sonra da daha güzel başarılara imza atmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de, "2013 yılı bilanço dönemi kapanışının tüm personel ve yönetim kurullarının huzurunda yapılma kararının bir ilk olduğuna dikkat çekti ve "Şirketimiz 122 milyon kar açıklayarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Tarihimizde bu ilktir ve çok önemlidir. Ülkemiz şeker sektörünü analiz ettiğimizde, seker piyasasını devletin fabrikaları belirlemekte bu durumda bizim karlılığımızı olumlu etkilemektedir. Yakin gelecekte özelleştirmelerin gündemde olması, Avrupa birliğinin 2017 de şeker kotalarını serbest bırakıyor olması bizim ciddi önlemler almamızı gerektirmektedir. Şirketimizi o zaman gelmeden güçlü bir duruma getirmek zorundayız. Bunun için altyapı ve iş süreçlerimizi iyileştirmeliyiz. Zayıf yönlerimizi tespit ederek, çözümler oluşturmalıyız. İnovasyona önem vermeliyiz. Kredi borçlarımızı ve finansal zorlukları iyi takip etmeliyiz. Sermaye ihtiyacımızı minimize etmeliyiz. Maliyet analizlerimizi daima piyasalarda güçlü olabilecek şekilde sıklaştırmalıyız. Marka olmalıyız. tasarruf odaklı çalışmalıyız. Statüko ve bürokrasiyi ortadan kaldıracak bir yapı ve anlayış da olmalıyız. Stoklarımızı ve satışlarımızı sektörü iyi takip ederek kontrol altında tutmalıyız. Bu yıl iskonto oranımız ortalama yüzde 3.6 oranında tamamlandı. Şu an yüzde 1 olarak devam etmektedir. Şeker satışlarımızı tüccar ve üretim de biz kontrol ettik, şekerin satışını şirketin finansal durumuna göre yıl içine yaydık. Şekerimizi elimizden almadılar. Biz şartlarımıza göre sattık. Şirketimiz risk sıralamasında en önemli maliyet ham madde maliyetidir. Ham madde maliyetimiz yani şeker pancarı bedel maliyetimizi düşürmek için; şeker pancarı verim ve kalitesini arttırmak en önemli yapacağımız iş olacaktır. Buda ortaklarımız olan çiftçilerimizin gelirini arttırarak olacaktır. Başka bir deyişle pancar fiyatlarını verim ile tolere etmenin çalışmasını yapmalıyız" " ifadelerini kullandı.

Benli ayrıca, "Şirketimiz bu yıl kuruluşunun 60.yılını yaşamakta, farkındalık ve imaj oluşturmak içinde bir dizi etkinlikler planlanmaktadır. Daha Uzun yıllar çiftçisine, çalışanına ve ülkesine hizmet verebilmek için yapılacaklarımız; Etkin ve verimli bir yönetim anlayışına sahip olmak, İşlerimizi dünya standardında yapmak, Değişime hızlı ayak uydurmak, şirketin kontrol risk sistemini etkin kılarak, şeffaf bir yönetim sergilemek, müşteri ihtiyacını karşılayacak yeni iş alanları oluşturabilmektir. Düzenli yönetim kurulu toplantıları yapmak, Bağımsız denetimler yoluyla İç denetim ve raporlamalar yapmak, Yeni İK yönetmeliği,Yeni İFS programı ile şirketimiz kurumsal yapısını üst düzeye çıkarmıştır.Sektördeki pazar payımızı arttırmak amacıyla, şeker özelleştirmelerini takip ederek Kotamızı arttırmalıyız.Şirketimiz yüksek bir karla 2013 kampanya dönemini kapatarak önemli bir avantaj oluşturmuştur. Bundan sonra yapılacak, karlılık ve verimliliğin sürdürülebilirliğini arttıracak bir yapı oluşturmalıyız. Kayseri Şeker Fabrikası'nın tüm faaliyetlerinde tüm çalışanlarımızın sorumluluk alarak işlerini en iyi şekilde yapmaları, dedikodu ve fitneyi bertaraf etmelidir" diye konuştu.

Programda ayrıca, Avrupa Birliği finansmanında Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Projesi kapsamında, Kalite Yönetim ve Eğitim Müdürlüğü girişimleriyle Kayseri Şeker Fabrikası, Boğazlıyan Şeker ve Mamülleri Entegre Tesisi ile, bağlı iştiraklerden 226 kişinin, Temel İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Finansmana Erişim, Proje Yönetimi, Açık İnovasyon Stratejileri, Girişimcilik, Liderlik, Yetenek Yönetimi Öğrenen Örgütler konularında katıldığı eğitimler sonrası Erciyes Üniversitesi Teknopark tarafından hazırlanan sertifikaların dağıtımı yapıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Şeker Fabrikası'nda Rekor Kar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement