Kayseri Yöresel Lezzet ?kedi Bacağı? Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Yöresel Lezzet ?kedi Bacağı? Tanıtıldı

Kayseri Yöresel Lezzet ?kedi Bacağı? Tanıtıldı

Kayseri'nin yöresel lezzetlerinden olan 'Kedi Bacağı' (Cevizli Sucuk) hem yapıldı hem de tanıtıldı.

21.10.2016 16:23

Kayseri'nin yöresel lezzetlerinden olan 'Kedi Bacağı' (Cevizli Sucuk) hem yapıldı hem de tanıtıldı.

Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Mahallesi ile özdeşleşen 'Kedi Bacağı'nın tanıtımı için mahallede bir etkinlik düzenlendi. Kurulan ocakta ateş yakılıp Kedi Bacağı yapılan etkinliğe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, belediyelerin görevlerinin sadece yol, kanalizasyon, park ve bahçeler yapmak olmadığını, aynı zamanda halkı ilgilendiren her türlü sosyal ve kültürel konularda da çalışmalar yürütmeleri gerektiğine inandıklarını bildirdi. Çolakbayrakdar, "Belediye olarak halkımızı ilgilendiren her türlü konuda onların yanında olmaya ve sosyal belediyeciliği en iyi şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz. Kayserimizin ve ilçemizin güzelliklerinin tanıtımı için de gayret sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yine yöremize has lezzetlerden olan Yamula Patlıcanı ve Cırgalan Biberi için de tanıtım çalışmaları yapmıştık. Ayrıca Gömeç Fasulyesi de tanıtımını yaptığımız lezzetlerimizden. Bu yıl da yine şehrimizin lezzetlerinden olan Kedi Bacağı'nın tanıtımını yapıyoruz" dedi.

Kedi Bacağı'nın, bazı yerlerde 'Cevizli Pekmez Sucuğu' olarak da isimlendirildiğini kaydeden Çolakbayrakdar, şunları söyledi:

"Ülkemizin çeşitli yörelerinde farklı şekillerde yapılan Cevizli Pekmez Sucuğu, koyu renkli oluyor. Erkilet Mahallemizde ise sadece üzüm şırası, un, pekmez toprağı kullanılıyor ve bunların belli oranda karışımıyla açık kahverengi bir renkte üretiliyor. Biz, cevizli pekmez sucuğuna, 'Kedi Bacağı' diyoruz. Bu isim, Erkilet bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarında kullandıkları bir dilden gelmektedir ve biz de bu ürünün Kedi Bacağı ismiyle tanınmasını istiyoruz. Sağlık açısından da büyük faydaları olan Kedi Bacağı'nın da tıpkı Kayseri pastırması, sucuğu ve mantısı gibi tanınması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile protokol üyeleri, İfakat-Mustafa Gümüşkalem çiftinin üzüm suyu, pekmez toprağı ve unla hazırlayıp ocaktaki büyük kazanda kaynattıkları şıranın başına geçtiler. Yine Gümüşkalem çiftinin ipe tek tek dizdikleri cevizleri alarak şıraya batırıp üzerinin kaplanmasını sağladılar. Protokol üyeleri, kendi elleriyle son aşamasını yaptıkları Kedi Bacağı'nı tattılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Yöresel Lezzet ?kedi Bacağı? Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement