Kayserili İşadamları Heyeti, Macaristan'ı Ziyaret Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kayserili İşadamları Heyeti, Macaristan'ı Ziyaret Ediyor

Heyet, Macaristan Parlamento Başkan Yardımcısı Lezsak ile bir araya geldi.

20.06.2014 13:45

Macaristan Parlamento Başkan Yardımcısı Sandor Lezsak, Türk işadamlarına ülkesine yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Lezsak, Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Akos'un misafiri olarak Macaristan'a ziyarette bulunan Kayseri heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Lezsak, Macaristan ve Türkiye arasında çok iyi siyasi ilişkiler bulunduğunu ve bu ilişkilerin iki ülke arasındaki ticaretin derinleştirilmesiyle daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da Macaristan ve Türkiye arasındaki ortak ticaret hacminin 2 milyar dolar civarında olduğunu ve bu rakamın 5 milyar dolara yükseltilmesinin ortak hedef olarak belirlendiğini hatırlattı. Ataş, belirlenen hedefe ulaşmak için iki ülke arasındaki işadamı ziyaretlerinin önemine değindi.

Macaristan Kayseri Fahri Konsolusu ve Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerinin son yıllarda büyük bir ivme kazandığını, bu süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın büyük etkileri olduğunu belirtti. Şahbaz,  şunları söyledi:

"Macaristan ile siyasi olarak ilişkilerimiz mükemmel, bunu ekonomik anlamda da geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu sürece katkı sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, her zaman bize destek verdi. Kayseri heyeti, Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Akos'un misafiri olarak Macaristan'da bulunuyor. Kayserili işadamları Miskolc şehrinin cazip yatırım imkanlarını yerinde incelemek üzere Macaristan'a geldiler."

Miskolc'ta 70 farklı otomobil yedek parçası üretim tesisi bulunduğunu belirten Şahbaz, Macaristan'da yatırım yapmak isteyen Türk işadamları ile tecrübe ve bilgi birikimlerini her daim paylaşmaya hazır olduklarını da belirtti.

Parlamento ziyaretine Kayserili işadamlarının yanı sıra, Macaristan İstanbul Başkansolusu Gabos Kiss, Macaristan Kayseri Fahri Konsolusu Osman Şahbaz, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Andras Rev, Budapeşte Ticaret Müşaviri Seda Sevgi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi heyetini temsilen Başkan Vekili Metin Mermerkaya katıldı. - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayserili İşadamları Heyeti, Macaristan'ı Ziyaret Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Meryem Kıranatlıoğlu: Macaristan Kayseri Fahri Konsolosumuz Saygıdeğer Osman Şahbaz beyefendiye bu samimi, fedakar gayret ve çalışmalarından ötürü saygı ve sevgilerimizi iletiyorum.TEŞEKKÜRLER,Meryem Kıranatlıoğlu - Alpaslan, Kayseri 2 0 Yanıtla

Advertisement