Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, Mersin'de - Son Dakika
Yerel

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, Mersin'de

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, "Şu anda Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi çok yetersiz, 4 milyar dolar civarında ve bunu 10-15 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

21.05.2015 18:43

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, "Şu anda Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi çok yetersiz, 4 milyar dolar civarında ve bunu 10-15 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Kazakistan'ın Mersin Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılmak üzere kente gelen Tüymebayev, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Tüymebayev, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kazakistan arasında ticari, ekonomik, turizm, askeri ve siyasi alandaki ilişkilerin güzel ilerlediğini söyledi.

Devlet görevlileri olarak bu ilişkileri güçlendirmek için çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade eden Tüymebayev, şöyle devam etti:

"Şu anda Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi çok yetersiz, 4 milyar dolar civarında ve bunu 10-15 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Hazar denizine yapılacak demir yollarının ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğine inanıyorum. Mersin'in sadece Türkiye için değil, tüm dünya için çok önemli bir liman kenti olduğunu biliyoruz. Kazakistan'ın bu tür dünyaya açılan limanları yok ve Mersin'in bu potansiyelini değerlendirmek istiyoruz. Sizlerin desteği ve fahri konsolosluğumuzun faaliyetlerinin buna büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çakacak ise Türkiye ile Kazakistan arasında köklü geçmişe dayanan kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin olduğunu vurguladı.

Türkiye ile Kazakistan arasında 2009 yılında yapılan stratejik anlaşmanın mevcut ilişkileri pekiştirdiğini kaydeden Çakacak, "Bu anlaşmanın ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan ziyareti ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'in ülkemizi ziyaretleri iki ülke arasında var olan dostluğun, kardeşliğin, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olmuştur. Mersin'de açılan Fahri Konsolosluk da Mersin-Kazakistan ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement