Kazakistan-Kırgızistan Ticaret Hacmi - Son Dakika
Ekonomi

Kazakistan-Kırgızistan Ticaret Hacmi

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Bişkek'te yarın yapılacak "Orta Asya Japonya" diyalog toplantısı öncesi Çolpan Ata kentinde bir araya geldi.

15.07.2014 17:20

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Bişkek'te yarın yapılacak "Orta Asya Japonya" diyalog toplantısı  öncesi Çolpan Ata kentinde bir araya geldi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu görüşmede güncel bölgesel konularda işbirliği ele alınırken, 1 milyar dolar seviyesinde olan Kazakistan-Kırgızistan ikili ticaret hacminin genişlemesi imkanları ile tarım ve su enerjisi alanında yapılabilecek işbirlikleri tartışıldı.

İki ülke dışişleri bakanları görüşmesinde Ukrayna krizinin de ele alındığı bildirildi. İdrisov-Abdıldayev görüşmesinde Ukrayna'daki duruma ilişkin Kazakistan ve Kırgızistan'ın ortak duruşa sahip olduğu vurgulandı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov görüşmede,  Ukrayna'da süren şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, Rusya ve Avrupa Birliği liderlerinin barışı tesis etmek üzere diyalogları yeniden başlatması temennisini dile getirdi. - Astana

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kazakistan-Kırgızistan Ticaret Hacmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement