Kazakistan Kültür Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kazakistan Kültür Evi Açıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kazakistan Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı.

21.05.2015 17:57

Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kazakistan Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı.

Muradiye Mahallesi'nde yaptırılan kültür evinde yapılan etkinlikte halk oyunları gösterileriyle yöresel oyunlar sergilendi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kazakistan Kültür Evi'nin iki ülke arasında kardeşlik ve dostluk bağlarının gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Başkan Öztürk, Kültür Evi'nde Kazakistan'a ait resim ve çeşitli eserlerin sergilendiğini belirtti.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ise kültür evinin yapılmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, Kazak gelenek, örf, adet ve kültürünü en iyi şekilde Ceyhan'a tanıtacaklarına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Kazakistan Kültür Evi'nin açılış kurdelesi Büyükelçi Canseyit Tüymebayev, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak ve davetliler tarafından kesildi.

Büyükelçi Tüymebayev, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'e "Kazakistan- Türkiye Dostluk ve İşbirliği" madalyası takarak, Kazakistan'ı tanıtan kitap ve DVD'ler verdi.

Başkan Öztürk ve Büyükelçi Tüymebayev, kültür evinin duvarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile birlikte çektirdiği fotoğrafı astı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazakistan Kültür Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement