Kazan ile Neberezhnye Chelnı Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Yerel

Kazan ile Neberezhnye Chelnı Kardeş Şehir Oldu

Kazan Belediyesi ile Tataristan'ın Neberezhnye Chelnı Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

12.06.2015 14:39

Kazan Belediyesi ile Tataristan'ın Neberezhnye Chelnı Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve beraberindeki heyet, Neberezhnye Chelnı Belediye Başkanı Nail Magdeev'i ziyaret etti. Burada iki belediye arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Magdeev,  yaptığı konuşmada, Türkiye ve Tataristan'ın yüzyıllardır kardeş ülke olduğunu belirterek, son yıllarda iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin 1 milyar doları aştığını, bu rakamların çok daha yukarılara çıkacağına inandıklarını kaydetti.

Ertürk ise protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, şunları söyledi:

"Kültürel alışverişlerin yanında ekonomik işbirliğini de kapsayan kardeş şehir protokolü sayesinde soydaşlarımızın ilçemizde yatırım yapmalarının ilk adımı atılmış oldu. Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde atılan imzaların ardından gerek Kazan'da yapılacak yatırımlar gerekse Türkiye'den o bölgede yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılar bizlerden alacakları veya Neberezhnye Chelnı Belediyesi'nden getirecekleri güven mektupları ile güçlü bir referans sağlamış olacaklar. Kazan, Türkiye'nin en hızlı gelişen 30 uncu ilçesi ve Savunma Sanayi'nin merkezi olma konumunda emin adımlarla yürüyor. Kazan'da uluslararası piyasalarda boy gösteren çok sayıda firma bulunmakta ve yatırımcılar Kazan'da kesinlikle kazanacaklarına inanıyorum."

Neberezhnye Chelnı şehrini gezen heyet, daha sonra sanayi tesislerini ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazan ile Neberezhnye Chelnı Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement