Kazanlı Çiftçiler Başkanını Seçti - Son Dakika
Yerel

Kazanlı Çiftçiler Başkanını Seçti

Kazanlı Çiftçiler Başkanını Seçti

Kazan Ziraat Odası 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

15.02.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan Ziraat Odası 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayla girilen seçimleri Mehmet Ünal kazanarak Oda başkanı oldu.

Kazan Ziraat Odası 9. Genel Kuruluna Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez, Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, Kazan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Günhız, Kazan Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Akdere ve çiftçiler katıldı.

Divan Başkanlığını Kızılcahamam Ziraat Odası Başkanı Vefa Peçenek'in yaptığı genel kurulun gündemine alınan 9 madde görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Genel kurulda Oda başkanlığı için aday olan Mevcut Başkan Mahmut Sıtkı ve Kazan Belediye Meclis Üyesi de olan Mehmet Ünal birer konuşma yaparak başkan seçilmeleri halinde yapacakları hizmetleri anlattılar, delegelerden destek istediler. Genel Kurulda yapılan konuşmalarda ağırlıklı olarak birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

İlk olarak söz alan Mahmut Sıtkı 13 yıldır bu görevi yürüttüğünü belirterek, bu dönem aday olmak niyetinde olmadığını ve hayatı boyunca da ulaşabileceği makam ve mevkileri de gördüğünü, arkadaşlarımın baskıya varan ısrarları karşısında tekrar aday olduğunu söyledi.

Diğer aday Mehmet Ünal da kendisinin de geçimini çiftçilikle sağlayan ve imkanları en iyi şekilde kullanarak köyünde ve ilçesinde örnek bir çiftçi olduğunu belirterek, "Ziraat Odasının görevi sadece üye aidatları toplamak, çiftçi belgesi vermek ya da taşıma ruhsatlı silah ruhsatı vermek değildir. En azından Avrupa Birliğinin hibe desteklerinden daha etkin bir şekilde yararlanabilir ve Odamızı daha aktif hale getirebiliriz Biz bugün burada bütün bunları yapacak ve 1250 çiftçi üyesinin bir temsilcisini seçeceğiz." dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. İki liste halinde gidilen seçimlerde delegelerin oy kullanma işlemi ardından sandıklar açıldı ve oy sayma işlemine geçildi. Kullanılan 43 oyun 18'ini alan 13 yıllık Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sıtkı halefi Ünal'ı tebrik ederken Sandıktan galip çıkan Mehmet Ünal ise selefi Sıtkı'nın elini öptü ve teşekkür etti.

Seçimleri kazanmasının ardından bir açıklama yapan Mehmet Ünal bir günde üç mutluluğu birden yaşadığını belirterek, "Bugün benim doğum günüm, ayrıca Sevgililer Günü ve seçimleri de yine bugün kazandım. Teveccühlerinden dolayı bütün çiftçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben de bir çiftçiyim ve sorunları yakınen biliyorum yaşıyorum. Yönetimimizle birlikte, çiftçi arkadaşlarımızla birlikte sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız. 13 yıldır Kazan Ziraat Odası Başkanlığını yürüten dayım Mahmut Sıtkı'ya da bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi. - KAZAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazanlı Çiftçiler Başkanını Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement