Kemalpaşa'da Kan Bağışına 'Yaşam Evi' Formülü - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'da Kan Bağışına 'Yaşam Evi' Formülü

Kemalpaşa\'da Kan Bağışına \'Yaşam Evi\' Formülü

Kan bağışı konusunda Ege Bölgesi Kızılay Kan Merkezi ile işbirliği yaparak çalışmalarını hızlandıran Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalarda Kızılay ekiplerine fiziki kolaylık sağlayarak bu konu vatandaşların duyarlı olması hedefliyor.

12.08.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kan bağışı konusunda Ege Bölgesi Kızılay Kan Merkezi ile işbirliği yaparak çalışmalarını hızlandıran Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalarda Kızılay ekiplerine fiziki kolaylık sağlayarak bu konu vatandaşların duyarlı olması hedefliyor. Yine işbirliği kapsamında, ilçeye bir adet Yaşam Evi'nin kurulması öngörülürken, bu sayede haftanın her günü düzenli kan bağışının toplanması amaçlanıyor.

Düzenli kan bağışı konusunda vatandaşların her zaman duyarlı olması gerektiğini kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu noktada Türk Kızılay'ı ile her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök ve beraberindeki heyeti ağırlayan Başkan Uğurlu, "Kan bağışı noktasında, gerek vatandaşların bilinçlendirilmesi gerekse de kan bağışının artırılması konularına her zaman öncelik vermemiz gerekiyor. Bu son derece hayati ve asla ihmal edilmeyecek bir konu. Biz, her zaman Kızılay'a katkı koymaktan mutluluk duyarız çünkü yerel yönetimlerin bu konuya duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. Kendisinin de Kemalpaşa Kızılay Şube Başkanı görevini yürüttüğünü hatırlatan Başkan Uğurlu, "Kızılay'ın ilçemizde yürüteceği faaliyetleri destekliyoruz. Bu bağlamda hem fiziki şartların sağlanması hem de halkımızın bilgilendirilmesi konusunda Kızılay ile işbirliği yapacağız. Merkeze yakın olan ve vatandaşlarımızın son derece yoğun olarak kullandığı parklarımızdan birinde Kızılay'ın Kan Bağış Aracı'nı koyması için çalışmalar başlatacağız. Yine bu kapsamda, içinde her türlü konforu bulunan ve aynı anda 5-6 bağışçının kullanabildiği bir adet Yaşam Evi'ni de ilçemize kazandırmak için çalışmalar başlatacağız. Bu sayede haftanın 5 günü, yoğun talep olması halinde ise haftanın her günü burası açık kalacak. Kızılay ekipleri de her gün burada vatandaşlarımızdan kan alacak" ifadesinde bulundu. Kemalpaşa sanayisinde faaliyet gösteren birçok firma olduğu bilgisini veren Uğurlu, ilçede çalışan on binlerce personele, firmalar aracılığıyla ulaşarak bu konuda destek isteyeceklerini bildirdi.

DUYARLI OLMAK ZORUNDAYIZ

Ziyarette Türkiye'de 16 bölge kan merkezi bulunduğuna işaret eden Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, ise günlük ihtiyacın sürekli karşılanması gerektiğini vurgulayarak, "Her gün sorumluluk alanımızdaki hastanelerden yoğun bir talep geliyor. Her gün yaklaşık 1300-1500 ünite kan veriyoruz. Ancak bu talepleri karşılayabilmemiz için daha fazla kan bağışına ve bağışçısına ihtiyacımız var. Biz ekiplerimizle birlikte gece gündüz çalışarak, halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz" ifadesinde bulundu. Kemalpaşa'da iki hafta önce başarılı bir kampanya yaptıklarını ifade eden Gök, bu hafta da 5 gün boyunca ekiplerin ilçe merkezinde olacağını aktardı. Vatandaşların bu merkeze gelerek rahatlıkla kan verebileceğini aktaran Gök, Kemalpaşa Belediyesi işbirliği ile uzun vadede 'Yaşam Evi' olarak adlandırılan 50 metrekarelik klimalı bir yapıyı ilçede daimi olarak bulundurmak istediklerini açıkladı. Bu noktada belediyenin kendilerine destek vermesinden duydukları memnuniyeti vurgulayan Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kan stoğu, herkesin stoğu. Belediyemiz ve bölge müdürlüğümüz örnek bir işbirliği başlattı. Bu kapsamda belediye imkanlarıyla ilçedeki bütün köy ve mahallerinde kan bağışı faaliyetleri yürüteceğiz. Bu konuda bize destek verdikleri için de kendilerine teşekkür ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'da Kan Bağışına 'Yaşam Evi' Formülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement