Kemer'de Çöp Atıkları Tartışması - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Çöp Atıkları Tartışması

Kemer\'de Çöp Atıkları Tartışması

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından işletilirken Büyükşehir Yasası ile 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Kemer'deki 75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi'nde çöplerin imha edilmeyerek biriktiği iddia edildi.

08.07.2014 17:41

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından işletilirken Büyükşehir Yasası ile 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Kemer'deki 75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi'nde çöplerin imha edilmeyerek biriktiği iddia edildi. İddialar üzerine, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, görülen çöp yoğunluğunun, ilçe belediyesinin ihale ettiği şirket tarafından getirilen ambalaj atıkları olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Kemer'de incelemelerde bulundu. Beraberinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı İnanç Argun, Çevre Koruma Daire Başkanlığı Atık Yönetimi İşletme Şube Müdürü Ünal Göksu ile birlikte Kemer'in Kuzdere Mahallesinde Ağva Deresi kenarında bulunan tesise gelen Erçin, fabrika açık depolama alanı içerisinde görülen yoğunluğun ambalaj atıkları olduğunu ileri sürdü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erçin, görülen çöp yoğunluğunun, ilçe belediyesinin ihale ettiği şirket tarafından getirilen ambalaj atıkları olduğunu söyledi. Erçin, "Getirmemeleri gerekiyordu ama geleni geri gönderme şansımız yok" dedi.

ÇÖPÜN ÇOĞUNU ANTALYA'YA TAŞIYORUZ

Bedrullah Erçin, Kemer bölgesinde günde 350 ton katı atık oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: "Bunun 300 tonunu Antalya'ya götürüyoruz, 50 tonu burada işleniyor. Yarın açacağımız personel ihalesiyle iki olan vardiyayı üçe, iki gün sonra da Antalya'ya atık taşıyan TIR'ların sayısını 3'ten 4'e yükselteceğiz."

BELEDİYENİN İHALE ETTİĞİ ATIK BURADA

Yasal olarak ambalaj atıklarını belediyenin topladığını, Kemer Belediyesi'nin de bu atıkları bir firmaya ihale ettiğini, ancak yine de bu fabrikaya getirildiğini belirten Bedrullah Erçin, "Belediyenin ambalaj atıklarını buraya getirmemesi gerekirdi. İhaleyi alan firma götürüp bu atıkları yeniden kazandırması gerekiyordu. Bu atıklar da buraya gelmeye başladı. Böylece katı ambalaj atıkları buraya gelince biz onları da burada depolamaya başladık" diye konuştu.

Bedrullah Erçin, "Kemer Belediyesi'nin söz konusu tesise ve çöp imha işine talip olduğu konusunda Başkan Mustafa Gül'ün Büyükşehir Belediyesi'nden tesisin kendilerine verilmesini talep ettikleri ancak ret cevabı aldıkları doğru mu" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Şahısların talebiyle olacak birşey değil. Biliyorsunuz 6360 sayılı yasayla birlikte ilçe belediyeler ve birliklerden oluşturulan bir komisyon var valilikte. Devir Teslim ve Tasfiye Komisyonu. Bu komisyon marifetiyle bu tür tesislerin hangi kurumda kalacağı değerlendirileceği belirleniyor. Buna benzer tesislerin tamamı, Kemer, GATAB bir ayrıcalık değil, bu tip tesislerin tamamı büyükşehir belediyesine devredilmiş. Olayı sadece Kemer'e indirgememek gerekir, Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar bunların büyükşehir belediyesinde kalması daha uygun diye komisyon bu şekilde değerlendirmiş. Bu komisyon 30 Mart seçimlerinden önce kurulmuş bir komisyon. Yeni kurulmuş bir komisyon değil." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Çöp Atıkları Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement