Kemerhisar-Pozantı Otoyolu'nun Bir Bölümü Trafiğe Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kemerhisar-Pozantı Otoyolu'nun Bir Bölümü Trafiğe Açıldı

Kemerhisar-Pozantı Otoyolu'nun, Niğde Kuzey Kavşağı ile Gölcük bağlantısı kesimi trafiğe açıldı.

30.04.2015 10:16

Kemerhisar- Pozantı Otoyolu'nun, Niğde Kuzey Kavşağı ile Gölcük bağlantısı kesimi trafiğe açıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kemerhisar-Pozantı Otoyolu Kemerhisar ve Niğde bağlantı yolları kesimi 271-312 kilometreleri, toprak ve tesviye işleri büyük ve küçük sanat yapıları, üstyapı işleri, güvenlik ve trafik işleri, peyzaj ve diğer müteferrik işler (ikinci işler dahil) inşaatı iş kapsamında yapımı tamamlanan ve geçici kabulü yapılan otoyolun, Niğde Kuzey Kavşağı ile Gölcük bağlantısı kesiminin trafiğe açılmasını onayladı. Söz konusu kesim, bugün trafiğe açıldı.

Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak. Karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilen tel çitler veya duvarlar bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiğinden bu engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesi yasak olacak.

Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayalar, hayvanlı motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40 kilometre olacak. Bu kesimde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapılamayacak ve geri gidilemeyecek. Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde (bankette) durulabilecek.

Otoyola cephesi bulunan müesseseler, faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak için Karayolları Genel Müdürlüğünden izin alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kemerhisar-Pozantı Otoyolu'nun Bir Bölümü Trafiğe Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement