Kemerköy ve Yeniköy Santralları İçtaş'a Devredildi - Son Dakika
Güncel

Kemerköy ve Yeniköy Santralları İçtaş'a Devredildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy liman sahasının IC İçtaş'a devri işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

23.12.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy liman sahasının IC İçtaş'a devri işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

ÖİB'den yapılan açıklamada, "Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Kemerköy Termik Santralinin, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Yeniköy Termik Santralinin ve Yeniköy Linyitleri İşletmesi (YLİ) tarafından kullanılan taşınırların, santraller tarafından kullanılan taşınmazların, YLİ'nin üzerinde bulunduğu taşınmazların ve YLİ tarafından kullanılan taşınmazların, ilgili maden ruhsatları ve kapsadıkları maden sahalarının 2.671 milyar dolar bedelle IC İçtaş Enerji Üretim

tarafından ihale şartnamesi hükümleri doğrultusunda kurulan Yeniköy Kemerköy Elektrik ve Kemerköy Liman Hizmetleri'ne satış ve devrine ilişkin Sözleşmeler 23 Aralık tarihinde imzalanmıştır" denildi.

Santrallar ve limanın özelleştirilmesi için nihai pazarlık 18 Nisan'da gerçekleştirildi ve 27 Ağustos'ta ihaleye dair ÖYK kararı alınmıştı. Muğla'da bulunan Kemerköy Termik Santrali'nin üç ünitede toplam 630 MW, Yeniköy Termik Santrali'nin ise iki ünitede toplam 420 MW kurulu gücü bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemerköy ve Yeniköy Santralları İçtaş'a Devredildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement