Kenan Evren Bulvarının Adı Devlet Bahçeli Oldu, Adana Bölündü - Son Dakika
Güncel

Kenan Evren Bulvarının Adı Devlet Bahçeli Oldu, Adana Bölündü

Kenan Evren Bulvarının Adı Devlet Bahçeli Oldu, Adana Bölündü

Adana'da Kenan Evren Bulvarı'nın adının, oylama kesinleşmeden değiştirilmesi ve adının 'Devlet Bahçeli' yapılması üç parti arasında tartışma başlattı.

12.08.2016 12:05  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Kenan Evren Bulvarı'nın adının Devlet Bahçeli Bulvarı olması ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi kararı kesinlik kazanmadan tabelaların değişmesi, Adana siyasetinde çalkantı yarattı.

HEM AK PARTİ, HEM DE CHP TEPKİLİ

Üyeleri teklife olumsuz oy kullanan AK Parti'nin İl Başkanı Fikret Yeni, kararın oluşturulma aşamasındaki tutuma karşı çıkarken, Belediye Meclisi'nde üyeleri teklife 'evet' diyen CHP İl Başkanı Ayhan Barut, oylama kesinleşmeden tabela değiştiğini, CHP'li ilçe belediyesi sınırlarındaki bir bulvara başka bir parti genel başkanının adının verilmesinin 'şık olmadığını' söyledi.

DEĞİŞİM TEKLİFİ SÖZLÜ'DEN GELMİŞTİ

MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün belediye meclisinde gündem dışı teklifi ile Kenan Evren Bulvarı'nın adı Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmiş, bu oylamada CHP'li üyelerden sadece biri olumsuz, diğerleri olumlu oy kullanmıştı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ İSTİFA ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan'ın istifasına kadar varan CHP'deki bu gelişme tartışma yaratırken, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de yaptığı açıklamalarda kararın onay makamı olan Valilik kararının beklenmesini istedi.

Kenan Evren Bulvarının Adı Devlet Bahçeli Oldu, Adana Bölündü

"FETÖ'CÜ DARBE ADANA'DA GERÇEKLEŞTİ Mİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ise bu açıklama ile ilgili değerlendirmesinde, konunun Vali Mahmut Demirtaş'a yüklenmesini eleştirerek, "Yoksa FETÖ'cü darbe Adana'da gerçekleşti mi?" diye sordu.

YILLARDIR TARTIŞMA KONUSUYDU

Kenan Evren Bulvarı adının değiştirilme isteği Adana'da uzun yıllardan bu yana tüm partiler tarafından gündeme getirilmiş, ancak farklı isimler önerilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kenan Evren Bulvarının Adı Devlet Bahçeli Oldu, Adana Bölündü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement