"Kentine Güvenen Kentler Buluşması" - Son Dakika
Politika

"Kentine Güvenen Kentler Buluşması"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Deneyimli başkanlar konuşuyor" oturumuna dinleyici olarak katıldı.

02.06.2013 15:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kentine Güvenen Kentler Buluşması" sloganıyla düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Fuarı'nda düzenlenen "Deneyimli Başkanlar Konuşuyor" oturumuna dinleyici olarak katıldı.

CNR Expo Fuar Merkezi'ndeki fuarın son gününde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın moderatörlüğünde yapılan oturumda, eski belediye başkanları Nurettin Sözen, Erol Köse, Celal Doğan, Erdoğan Bilenser, Selahattin Çolak, Volkan Canalioğlu, Selahattin Tonguç, Bekir Kumbul ile Sefa Sirmen'in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanılığı döneminde belediyenin genel sekreteri olan Kadri Veziroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Kılıçdaroğlu, programın sonunda yaptığı konuşmada, katılan eski belediye başkanlarına teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Eğer bulunduğunuz kente sahip çıkıyorsanız, hizmet ediyorsanız toplum sizi unutmuyor. Türkiye'nin en önemli projelerini sosyal demokrat belediyeler hayata geçirdiler. İlk metronun temelini yine onlar attılar. İlk tercihli yolu onlar hayata geçirdiler. İlk doğalgazı onlar getirdiler. Sosyla demokrat belediyeler, sadece bu hizmetleri değil, kültürü ve sanatı da getiriyorlar. Yeşil ile kenti buluşturuyorlar. Yeşile, doğaya, insana saygı gösteriyorlar. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Onlar bizim onurumuz."

-Nurettin Sözen'den, Başbakan Erdoğan'a eleştiri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Nurettin Sözen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul'da yaptığı hizmetleri anlatırken, kendi dönemine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

İstanbul'un, metrodan, doğalgaza, biyolojik arıtmadan engelliler için otobüse kadar pek çok hizmetle kendisinin başkanlığı döneminde tanıştığını savunan Sözen, o dönemde büyük kuraklık nedeniyle susuzluk çekildiğini, ancak atılan yağmur bombalarıyla yeniden kente su verildini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın o dönemdeki çöp toplanması konusundaki eleştirilerinin de haksız olduğunu savunan Sözen, o dönemde dünyanın en büyük çöp organizasyonunu kurduklarını kaydetti.

Çalışanların grev yapması nedeniyle bir dönem çöp toplamadığını ifade eden Sözen, "Çalışanlarının grev hakkı olmadığı, sendikal hakkı olmadığı temiz bir kentte yaşamaktansa, sendikal hakkı olan bir toplumda çöple yaşamayı yeğlerim. Greve gidilmemesi için çalışırım, elimden geleni yaparım ama grev yapılırsa bunu demokratik yaşamın bir gereği sayarım" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Kentine Güvenen Kentler Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement