Keşan Belediyesi El Beceri Kursu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediyesi El Beceri Kursu Sergisi Açıldı

Keşan Belediyesi El Beceri Kursu Sergisi Açıldı

Keşan Belediyesi ''El Beceri Kursları'' sergisinin açılışı ve "Yamadan Modaya Servi Yorganı" 'nın sergilenmesi 7 Haziran 2012 Perşembe günü gerçekleştirildi.

08.06.2012 00:41  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saat 12.30'da Eski İfaiye Bahçesi Belediye Hizmet Binası'nda yapılan sergi açılışına Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, Belediye Meclis Üyeleri İlhan Boz, Alemdar Özbay,Yılmaz Karataşoğlu,Sacide Ökten, Zeynep Gürel, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eralp Kula, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arlsan Aydın, Büyükçekmece Belediyesi El Beceri Kursları ve "Yamadan Modaya" Projesi Sorumlusu Nurgül Serim ile Büyükçekmece Belediyesi kursiyerlerinden bir grup bayan ve Keşan Belediyesi kursiyerleri ile Keşanlı bayanlar katıldı.

Sunuculuğunu Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Duygu Dalkıran'ın yaptığı programda ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşanlı bayanların sezon başından beri yaptıkları eserlerin sergisinin açılacağını belirterek "Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum ellerinize sağlık.Biz Keşan Belediyesi olarak sosyal aktivitelere mümkün olduğu kadar destek vermeye birlikte olmaya gayret ettik.Sizlere bu desteği de vermeye devam edeceğiz. Bu yıl kendi binamızda bu faaliyetleri yürüttük. Her geçen yıl biraz daha belediyemiz mekan açısından güçlenmektedir.

Burası kamuya ait bir alandı 1800 m2 alanı satın aldık ve hizmet binamızı bitirdik. Bu kurs vesilesiyle burasının da açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Bu binaya Veteriner Hizmetleri ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü'müzü buraya taşıdık.Ayrıca bu tür kurslara imkan sağlayacak bir mekana da kavuşmuş olduk. Ben Büyükçekmece Belediyesi'nden gelen dostlarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum. Ayrıca bu Sevgi Yorganı Projesi iyi bir proje. Bizim kursiyerlerimizde bu projeye katkı verdiler.

Bu tür belediyeler arası sosyal kültürel işbirliğine bundan sonra da devam edelim. Daha geniş katılımlar olsun diliyoruz. Hayırlı olsun tekrar elinize sağlık, emeğinize sağlık. Seneye bu kurslarımız daha da artacak. Hem sayı hem de verilen kurs olarak bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Ekibime de bu konuda çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Ayrıca Meclis Üyelerimizden Zeynep Gürel'in de bu konuda emeği büyük kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Keşan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu. Ekibin gösterisi büyük beğeni topladı.

Ekibin gösterisinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından Kurslar Sorumlusu Belediye Meclis Üyesi Zeynep Gürel'e ve Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Kılavuz ve Sabri Küçükkarakaş tarafından Kurs Öğretmenleri H. Birim Gürer, Kadriye Sonçağ, Hakime Kurty ve Sevil Özçakır'a birer buket çiçek ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ardından "Yamadan Modaya Sevgi Yorganı Projesi" Sorumlusu Büyükçekmece Belediyesi Kurs öğretmenlerinden Nurgün Serim bir konuşma yaparak şunları söyledi. " Size İstanbul'dan ve Büyükçekmece'den kucak dolusu sevgi ve kardeşlik duyguları ile geldik. 'Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var' cümlesi ancak bu projeyle ifade edilir herhalde. Bu birlikteliğimizi ortak projelerle geliştirme düşüncesindeyiz.

Daha geniş kapsamlı projeler yapmak istiyoruz. Bu çalışmalar için ortak hareket edelim lütfen. Merkeziyetçi değil ama oldukça katılımcı oldukça farklı düşüncelere açık bir anlayışımız var. Bunu da üretimlerimizle ortaya koyalım istiyoruz ve sizden ortak projeler yürütme konusunda fikirler ve yeni düşünceler farklı uygulamalar için öneriler bekliyoruz. Bu ince davetiniz nedeniyle çok teşekkür ediyoruz"

Serim daha sonra bu projeye verdikleri katkı ve desteklerden dolayı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın'a da saksı da birer çiçek hediye etti.

Daha sonra sergi ve binanın açılışı konuklar tarafından bir kurdele kesilmesiyle sembolik olarak gerçekleştirildi ve konuklar sergiyi ziyaret etti.

Sergi binasının merdiven duvarlarında Keşan Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çeşitli sosyal ve kültürel çalışmaların fotoğrafları da yer aldı.

Açılan sergide Ahşap Boyama, Türk El Nakışı, Kurdela Nakışı, Giyim ve Ev Tekstili konularında kursiyerlerinin eğitim dönemi içinde yaptıkları çalışmalar ile Keşan, Büyükçekmece, Gelibolu, Tekirdağ Belediyelerinin ortak ''Kırk Yamadan Modaya Sevgi Yorganı' olan 65 m2' lik yorgan da sergilendi.

İlk olarak 2 Mayıs'da Büyükçekmece Belediye'sinde sergilenen yorgan, ikinci olarak Keşan Belediyesi'nin sergisinde sergilenmiş oldu. Yorgan bundan sonra Tekirdağ ve Gelibolu'da sergilenecek.

Ahşap Boyama Kursuna 2 kursiyer, Türk El Nakışı Kursuna 12 kursiyer, Kurdela Nakışı Kursu'na 12 kursiyer, Giyim Kursu'na 19 kursiyer ve Ev Tekstili Kursu'na 11 kursiyer olmak üzere toplam 56 kursiyer katıldı.

2006 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirilen El Beceri Kursu'nun Sergisi 3 gün boyunca açık kalıp, 9 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 17.00'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediyesi El Beceri Kursu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement