Keşan'da 102 Kilo 'Yeşil Kokain' Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Keşan'da 102 Kilo 'Yeşil Kokain' Ele Geçirildi

Keşan\'da 102 Kilo \'Yeşil Kokain\' Ele Geçirildi

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde jandarma ekiplerinin ihbar üzerine durdurduğu minibüste satılmak üzere İstanbul'a götürülen 2 milyon lira değerinde 102 kilo 'yeşil kokain' olarak bilinen sunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

08.07.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde jandarma ekiplerinin ihbar üzerine durdurduğu minibüste satılmak üzere İstanbul'a götürülen 2 milyon lira değerinde 102 kilo 'yeşil kokain' olarak bilinen sunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, valiz içerisinde preslenerek paketlenmiş halde bulunan uyuşturucunun Yunanistan'dan kaçak yollarla getirildiği ortaya çıktı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri Yunanistan'dan kaçak yollarla getirilecek  uyuşturucunun satılması için İstanbul'a götürüleceği bilgisi üzerine harekete geçti. Uyuşturucu maddelerini Keşan İlçesi üzerinden İstanbul'a götüreceği belirlenen şüpheliler jandarma ekiplerince takibe alındı. Ayrıca geçiş yapabileceği 11 farklı yolda da jandarma ekiplerince arama ve kontrol noktası oluşturuldu.

JANDARMA ADIM ADIM TAKİP ETTİ

Yunanistan'dan Türkiye'ye Meriç Nehri üzerinden kaçak olarak getirilen uyuşturucuyu alıp yola çıkan şüpheliler jandarma ekiplerince takip edilerek öncü konumundaki Ö.A.'nın kullandığı 34 EC 5811 plakalı otomobil Keşan İlçesi'ne bağlı Orhaniye Köyü'nde, Ö.O.'nın kullandığı 22 RS 203 plakalı minibüs ise Keşan- İpsala karayolu Yeniceçiftlik köyü mevkiinde durduruldu. Araçlarda yapılan aramalarda minibüs içerisindeki 4 çantada preslenmiş olarak paketler halinde 102 kilogram 'yeşil kokain' olarak bilinen sentetik sunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili araç sürücüleri Ö.A. ve Ö.O. gözaltına alınarak ifadeleri için Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Şüpheliler ilk ifadelerinde susma haklarını kullandıkları öğrenildi.

TÜRKİYE'DE DÖRDÜNCÜ KEZ ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan incelemede piyasa değerinin en az 2 milyon lira olduğu belirlenen 102 kilo yeşil kokainin Türkiye'de Antalya, İstanbul ve Tekirdağ'ın ardından 4'üncü kez Edirne'de ele geçirildiği kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

YEŞİL KOKAİN (SUNK) DENİR?

Kötü kokusu nedeniyle Türkçesi kokarca anlamına gelen Sunk adı verilen uyuşturucu maddenin, esrar tohumunun organik yollarla ekilerek kimyasal maddeler içerisine yerleştirilmek suretiyle elde edildiği biliniyor. Uyuşturucu tacirlerinin bonzai ölümlerinin ardından piyasaya 'öldürmeyen ancak daha etkili olan uyuşturucu' diye pazarladığı Sunk, ilk olarak İngiltere'de üretilmeye başlandı. Orta Avrupa'da yoğun olarak ekimi ve piyasaya sürüldüğü bilinen uyuşturucu maddesi Türkiye'de nadir olarak bulunuyor.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keşan'da 102 Kilo 'Yeşil Kokain' Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement