Keşan'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Keşan'dan Kısa Kısa

Keşan ilçesinde, Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi işbirliğinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

28.04.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan ilçesinde, Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi işbirliğinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Türk Kızılayı Edirne Şubesi ekipleri Atatürk Parkı'n getirilen tırın içerisindeki sedyelerde vatandaşlardan kan alma işlemini gerçekleştirdi.

Kampanyanın ilk gününde, Dr. Erhan Aksoy, Flebotomistler Semra Erkan, Aydan Biga, Aytül Şengülsoy ile Şoför Mustafa Ertop görev yaparken, 45 kişiden kan toplandığı belirtildi.

Kampanya bugün de devam edecek.

-Keşan Avcılar Kulübü'nden belediyeye ziyaret

Keşan Avcılar Kulübü Derneği üyeleri, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı ziyaret etti.

Özcan, ziyarette yaptığı konuşmada, av sporunun doğadaki en güzel sporlardan biri olduğunu söyledi.

Yaşanılan çağda sporun da değiştiğini belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Modern dünyada bir takım disiplin ve kurallara bağlanıyoruz. Kurallar daha da değişiyor. Avcılık sadece beslenmek için yapılmaz, spor olarak da yapılır. Günümüzde turizm ayağı var ve bunun ekonomiye katkısı oluyor. Arzu ederim ki Keşan'da bir poligon yapıp, bölge yarışmalarına ev sahipliği yapalım. Bunu da beraber yaparız. Geçen dönemde böyle bir düşüncemiz vardı ama uygun yer bulamadık. Bir sürü mevzuatı var. Buna bir hedef koyalım. Birlikte planlayıp, çalışma yapalım."

Keşan Avcılar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, ziyarette yaptığı konuşmada, genel kurul sonrası yeni bir yönetim oluşturduklarını söyledi.

Kurallara bağlı şekilde av sporunu uyguladıklarını aktaran Çevikel, "Avcılık sadece beslenmek için yapılmaz, spor olarak da yapılır. Günümüzde turizm ayağı var ve bunun ekonomiye katkısı oluyor. Arzu ederim ki Keşan'da bir poligon yapıp, bölge yarışmalarına ev sahipliği yapalım" diye konuştu.

Ziyarette, derneğin yönetim kurulu üyeleri Mustafa Eren, Kenan Alioğlu, Ümran Avcı ve Mustafa Özçelik de yer aldı.

- Bulgaristan'ın Ram Trakya Belediyeler Birliği toplantısı

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Bulgaristan'In Ram Trakya Belediyeler Birliği toplantısına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Özcan, Doğu - Batı Trakya Belediyeler Birliği'nin (TRAKYAKENT)  ile Ram Trakya arsındaki ilişkilerin güncel belediye sorunları, aynı coğrafyada bulunan iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştirdiğini belirtti.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, TRAKYAKENT Müdürü Behçet Atlı ve Tercüman Halit Filiz'in de toplantıda yer aldığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement