KESK Kadın Sekreteri Atasoy'dan Kazayla Sarsılan Çökelek'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

KESK Kadın Sekreteri Atasoy'dan Kazayla Sarsılan Çökelek'e Ziyaret

KESK Kadın Sekreteri Atasoy\'dan Kazayla Sarsılan Çökelek\'e Ziyaret

KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, beraberindeki grupla Gölmarmara'da 15 kişinin öldüğü Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek Köyü'nü ziyaret etti.

11.07.2015 12:58  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, beraberindeki grupla Gölmarmara'da 15 kişinin öldüğü Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Çökelek Köyü'nü ziyaret etti.

KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Gölmarmara'da ülkeyi yasa boğan trafik kazasında ölen 1'i çocuk 13 kadın 15 kişinin Salihli İlçesi'ne bağlı Çökelek Köyü'nde yaşayan yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Acılı aileleri başsağlığı dileyen ve yardım paketleri veren KESK üyeleri, mevsimlik tarım işçilerine örgütlenme çağrısında bulundu.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE ÖRGÜTLENİN ÇAĞRISI

KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, "Türkiye özellikle tarım alanında yaşanan iş kazalarında dünya birincisi. Maalesef özellikle yaz dönemlerinde tarım işçilerinin toplu ölümleriyle aynı acıyı sürekli yaşıyoruz. KESK olarak İzmir'den, Manisa'dan ve Genel Merkez'den gelen kadın arkadaşlarımızla birlikte hem aileleri ziyaret ediyoruz hem de bu süreçte yaşanan sıkıntıları bire bir ilk ağızdan duymak istedik. Aslında bu kazaların en temel noktası tarım politikaları. Köylüyü tamamen topraksızlaştıran ve ucuz işçi olmaya mahkum eden bir sistem var. Bu sistem hem yoksulluğa neden oluyor hem de son olarak Gölmarmara'da yaşadığımız acı olay gibi toplu ölümlere neden oluyor. Bu ölümlerde daha çok kadınların olması tesadüfi değil. Çünkü kadınlar daha ucuz işgücü olarak görülüyor. Bu insanların işe kamyon kasalarında gitmek zorunda kalmaları, kilosu 1.5 lira eden yaprakları toplayıp para kazanmak istemeleri onların ayıbı değil. KESK olarak artık bu toplu ölümlerin bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bu nedenle mevsimlik tarım işçilerinin de artık örgütlenmesini istiyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KESK Kadın Sekreteri Atasoy'dan Kazayla Sarsılan Çökelek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement