Ketam, 'Markalı' Üretimin Hizmetinde - Son Dakika
Yerel

Ketam, 'Markalı' Üretimin Hizmetinde

Ketam, \'Markalı\' Üretimin Hizmetinde

Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi (KETAM) Müdürü Özkan Dolu, ''Merkez olarak firmalarımızı sektörel anlamda daha üst noktalara, daha katma değeri yüksek ürünlere taşıyabilme görevini üstlenmiş bulunmaktayız'' dedi.

21.04.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi (KETAM) Müdürü Özkan Dolu, "Merkez olarak firmalarımızı sektörel anlamda daha üst noktalara, daha katma değeri yüksek ürünlere taşıyabilme görevini üstlenmiş bulunmaktayız" dedi.

KETAM'ın çalışmaları hakkında bilgiler veren Müdür Özkan Dolu, Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi'nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) desteğiyle, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'nun katkılarıyla kurulduğunu, tasarım ve mühendislik faaliyetleri yönüyle de Erciyes Üniversitesi ile Melikşah Üniversitesi'nin destekleriyle faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi. Dolu, "Ağırlıklı olarak Erciyes Üniversitesi bu sorumluluğu üstlenmiş bulunmaktadır. Erciyes Üniversitesi de Erciyes Teknopark kanalıyla bu sorumluluğunu yürütmektedir. Biz de burada görevemizi Erciyes Teknopark adına üstlenmiş bulunuyoruz. 2013 yılı Ağustos ayından bu yana merkezimiz faaliyete geçmiş bulunmaktadır. Bu faaliyetlerimiz arasında Kayseri'deki firmalarımıza endüstriyel tasarım ve mühendislik desteğini vermeyi, bu firmaların ihtiyaç duyduğu kurumsallaşma konusunda, proje danışmanlığı konusunda destek vermeyi hedefleyen bir kuruluşuz. Bu çalışmalarda amacımız, kar değil, firmalarımızı sektörel anlamda daha üst noktalara, daha katma değeri yüksek ürünlere taşıyabilme görevini üstlenmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Dolu, "Yapmış olduğumuz incelemelerde, Kayseri'deki firmalarımızın devletin sektörel gelişim konusunda ortaya koymuş olduğu bir çok destekler konusundah faydalanamadıklarını, bu konuda bilgi eksikliğinin olduğunu, ortak çalışma kültürünün bulunmadığını veya zayıf olduğunu gördük. Bu konuların üzerine giderek Kayserimizi katma değeri daha yüksek, daha teknolojik sektörlere taşımayı da hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışmalarıyla ilgili pilot uygulamalar da yaptıklarını vurgulayan Özkan Dolu, kendilerinin yapmayı düşündüğü çalışmaların benzer uygulamalarının olduğu Eskişehir ve Ankara'daki tasarım merkezlerinin çalışmalarını incelediklerini belirterek, "Biz de örnek proje çalışmaları yaptık. Bunların ilki ORAN'ın desteğiyle, geçen sene mobilya sektörünü tahtından indiren elektrikli ev aletleri firmalarında bir çalışma yaptık. Bu sektörde toplam 72 firmamız var. Bu firmaların ürettiği 3'er ürün öncelikle endüstriyel ve tasarım yönüyle incelendi. Tasarım eksiklikleri, piyasa talepleri ve markalaşma konuları dikkate alınarak bir doküman hazırlandı. Bu doküman içindeki ürünler, puanlama yöntemiyle sıralandı. En yüksek puanı alan 10 ürün tekrar endüstriyel tasarım yönüyle detaylı incelemeye alındı. Bunun amacı, seçilen ürünlerin, projenin ikinci aşamasında, tasarımcılar tarafından endüstriyel tasarımları yapılarak firmalar tarafından üretimlerinin yapılması ve piyasaya sunularak, endüstriyel tasarımla, firmalara nasıl bir katkı sağlandığının ortaya konulmasıdır. Bu amaçla bir bu projeyi yaptık" dedi.

KETAM Müdürü Özkan Dolu, aynı sektörde faaliyet gösteren ve benzer ürünler üreten firmaların bir araya gelerek kümelenme oluşturmalarının önemine de değinerek, Kayseri'de kümelenme eksikliği olduğunu, bu konuda da çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ketam, 'Markalı' Üretimin Hizmetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement