Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yılında, Bisikletle Kıbrıs'a Gidiyorlar - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yılında, Bisikletle Kıbrıs'a Gidiyorlar

Kıbrıs Barış Harekatı\'nın 40. Yılında, Bisikletle Kıbrıs\'a Gidiyorlar

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nce İstanbul'dan Girne'ye düzenlenen bisikletle barış turuna katılanlar bugün Düzce'ye geldi.

10.07.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nce İstanbul'dan Girne'ye düzenlenen bisikletle barış turuna katılanlar bugün Düzce'ye geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bisiklet Takımı, İstanbul'dan Girne'ye bisiklet turu gerçekleştiriyor.

Yaklaşık 40 kişiden oluşan bisikletli grup bugün Gölyaka gişelerinde karşılandı ve konvoy eşliğinde Düzce'ye geldi. Düzce'den sonra Ankara ve Mersin güzergahından Kıbrıs'ta son bulacak olan tur 9 gün sürecek.

Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve yönetim kurulu Hendek'te mola verdikten sonra Düzce'ye gelen bisikletlileri Gölyaka'da karşıladı. D-100 üzerinde seyreden bisikletlileri araçla takip eden basın mensupları ile bisikletliler arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.

Düzce tabelası önünde turun amacı hakkında bilgi veren bisiklet sporcusu, Kıbrıs'ta şafak nöbetine katılacaklarını belirtti.

Bugün Düzce'ye gelen bisikletliler Valilik binası önünde toplandılar ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tura katılan Emekli Albay Erkan Eruç, barış için bisiklet çevirdiklerini söyleyerek, tura katılma amacı hakkında da bilgi verdi. Eruç, "Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen organizasyona katıldık. Sakarya bölgesinden katılıyorum. Benim bu tura katılma hikayem, babam muharebeye 1. kolordu komutanı olarak katılmıştı. Orada yaralandı. Ağabeyim Lefkoşa doğumlu, ayrıca kas gücüyle dünyayı dolaşan ilk kişi. Hem onlara layık olabilmek, hem de canlarını veren şehitlerimize, kanlarını veren gazilerimize layık olabilmek için biraz ter dökmek istiyorum" dedi.

Daha sonra gaziler ve sporcular Vali Ali İhsan Su'nun makamına çıktı. Burada, Vali Su'ya tur hakkında bilgiler verildi. Vali Su da, gazilerin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak her türlü faaliyetlerinde destek olacakları sözünü verdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yılında, Bisikletle Kıbrıs'a Gidiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement