Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Yatağan Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

07.03.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yatağan Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Ali Tekin ve beraberindeki teşkilat üyesi 50 kişi, suç duyurusu dilekçesini, Yatağan Adliyesi'ne gelerek, savcılığa sundu.

Tekin, daha sonra adliye önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini dile getirerek, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun kurultayın yanı sıra sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla hakarette bulunduğunu belirterek, hakaretlerde Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik ağır ifadelerin yer aldığını söyledi.

Ana muhalefet liderinin Cumhurbaşkanı hakkındaki hakaretlerinin cezai bir yaptırımının olması gerektiğini aktaran Tekin, "Halkın oylarıyla seçilmiş, üstelik yüzde 52 gibi bir oy oranıyla bizzat milletin takdiriyle göreve getirilmiş olan Cumhurbaşkanımıza akla ve mantığa sığmayacak şekilde diktatör demek, siyasi ahlak bir tarafa, hiçbir ahlaki değere sığmayacak söylemlerde bulunmak, adeta çamur at, tutmazsa izi kalsın anlayışıyla hareket etmenin en güzel örneğidir" diye konuştu.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan için diktatör nitelendirmesinde bulunulmasının Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığını gösterdiği kaydedilerek, bu sözlerin, varlığını, gücünü ve etkinliğini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için söylenmesinin eleştiri olarak kabul edilemeyeceği aktarıldı.

Dilekçede, bu nedenlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında TCK'nın 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement