Kılıçdaroğlu: Yeşil Alan İmara Açılacaksa, Referandum Yapalım - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Yeşil Alan İmara Açılacaksa, Referandum Yapalım

Kılıçdaroğlu: Yeşil Alan İmara Açılacaksa, Referandum Yapalım

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehirlerdeki yeşil alanın korunmasına vurgu yaparak, "Eğer yeşil bir alan imara açılacaksa, niçin referandum yapmıyoruz.

15.07.2016 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehirlerdeki yeşil alanın korunmasına vurgu yaparak, "Eğer yeşil bir alan imara açılacaksa, niçin referandum yapmıyoruz. Halka soralım. Yeşil alan kalsın mı, imara açılsın mı? Yeşili ranta teslim etmemeliyiz. Talan edilen kentlerimiz var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet Halk Partisi Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor' projesi kapsamında CHP Genel Merkezi'nde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını yaparak çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Kılıdaroğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada yeşilin korunmasının önemine vurgu yaparak, "Amacımız güleryüzlü bir Türkiye. Bir İstanbul'u Esenler'i düşünün. Kişi başına düşen yeşil, 2 metrekareden az. Kentin caddelerinde rahat gezmek istiyoruz. Bütün bunları sağlayacak olan belediye başkanıdır. Hepimizin belediye başkanlarını yakından izlemeyleyiz. Her belediye başkanımızın kusurları, eksiklikleri olabilir. Ama sorun iletildiği zaman, sorunu çözmek için çaba sarfediyorsa, o belediye başkanı başarılıdır. Eğer yeşil bir alan imara açılacaksa, niçin referandum yapmıyoruz. Halka soralım. Yeşil alan kalsın mı, imara açılsın mı? Yeşili ranta teslim etmemeliyiz. Talan edilen kentlerimiz var. Çok rahatlıkla söyleyebilirim; nerede bir CHP'li belediye varsa yeşile, parka özen gösterilir. Nerede bir CHP'li belediye varsa, ayrım yapmadan herkesi kucaklar. Eskişehir bu anlamda marka. Betona dönüşen bir Ankara" diye konuştu.

'CHP'Lİ BELEDİYE GELİRSE SORUNU ÇÖZER'

Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerin bir kusuru yaptıklarını iyi anlatamıyorlar. Herkes bilmiyor. Yeşilliği olmayan bütün yerlere diyorum ki; CHP'li bir belediye gelirse, sorunu çözer. Gereksiz yere 2 ağaç kesmekle kıyamet kopar. Onlar da bir canlı. Hepimiz hesap vermeliyiz" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Yeşil Alan İmara Açılacaksa, Referandum Yapalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement