Kilis'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kilis'ten Kısa Kısa

Kilis\'ten Kısa Kısa

Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 800 paket kaçak sigara ile bir adet araç şanzımanı ele geçirildi.

20.02.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye getirilen 800 paket kaçak sigara ile bir adet araç şanzımanı ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, merkez ilçeye bağlı Demirışık köyü Suriye sınır hattında, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk sahasında askerler tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 800 paket kaçak sigara ve 1 adet araç şanzımanı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Araç şanzımanı ise Kilis Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

ELEKTRONİK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

Merkez ilçeye bağlı İnanlı köyü Suriye sınır hattında, İnanlı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında sınır birlikleri tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen bin 530 paket kaçak sigara, 5 adet cep telefonu, 3 adet cep telefonu kulaklığı, 15 adet cep telefonu bataryası, 2 adet flaş bellek, 3 adet USB cihazı, 2 adet el telsizi, 13 adet vazo, 1 adet plazma televizyon ve 190 adet perde stickeri ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Diğer kaçak malzemeler ise Kilis'in Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

6 BİN 970 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Kilis'in Musabeyli ilçesine bağlı Zeytinbağı köyü yol ayrımında İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, devriye faaliyeti esnasında, adli makamlardan alınan arama kararı ile H.H.Y. isimli şahsa ait otomobilde arama yaptı. Yapılan aramada, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen 6 bin 970 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ELE GEÇİRİLDİ

Polateli ilçesi Yılanca köyü Karapınar mezrasında İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.A. isimli şahıs yönetimindeki kamyonette yapılan kontrolde sevk ve nakil belgesi olmayan 27 adet küçükbaş hayvan ele geçirdi. Olayla ilgili şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılarak, tanzim edilen tahkikat evrakları Polateli Kaymakamlığı'na gönderildi. Küçükbaş hayvanlar ise Kilis İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

600 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez ilçeye bağlı Küplüce köyü yol ayrımında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, adli makamlardan alınan arama kararı ile otobüste yolcu olarak bulunan A.B. isimli şahsa ait valizde arama yaptı. Yapılan aramada, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 600 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlandı. Kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alınırken, şüpheli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

500 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Küplüce köyü yol ayrımında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, adli makamlardan alınan arama kararı ile otobüste yolcu olarak bulunan Suriye uyruklu M.K. ve L.Ş. isimli şahıslara ait valizde arama yaptı. Aramada, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlandı. Ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. L.Ş. isimli şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılırken, M.K. isimli şüpheli ise Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmek üzere gözaltına alındı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kilis'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement