Kilis TOKİ Orta Okulunda Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kilis TOKİ Orta Okulunda Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı

Kilis TOKİ Orta Okulunda Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı

Kilis’te, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında TOKİ Orta okulundaki öğrencileri bisiklet dağıtıldı.

18.05.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında TOKİ Orta okulundaki öğrencileri bisiklet dağıtıldı.

9 Eylül 2010 Tarih ve 27714 sayılı resmi gazete Başbakanlık Genelgesi olarak yürürlüğe giren Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2014-2017 yıllarını içerecek şekilde hazırlanan program kapsamında okullarda fiziksel aktiviteyi özendirmek amacıyla 2015 yılında Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında 5.,6.,ve 7.sınıflarda seçmeli spor dersini açan ve bisiklet modülü dersini uygulayan okullara bisiklet kullanım alışkanlığı kazandırmak için bisiklet dağıtımı yapıldı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bisiklet dağıtımı Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol çerçevesinde tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak 1 Kasım 2015 tarihinde bisiklet teslim töreni ile yapıldığını ifade ederek, "ilimizde 2015 yılında 60 bisiklet Milli Eğitim Müdürlüğüne daha önce teslim edilmişti. 23 Nisan'da yapılması planlanan 360 adet bisikletin Kilis Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. İlimizde yaşanan olumsuzluklardan dolayı bugüne kaldı.2016 yılında 400+600 adet toplam bin adet olmak üzere bisiklet dağıtımı Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından yapılması planlanmaktadır" dedi. Vali Tapsız, öğrencilerin bisiklete binmelerini de yardımcı olduğu gözlenirken, öğrenciler ile sohbet etti.

Bisiklet dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Yemliha Aksoy, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız ile diğer yetkililer katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis TOKİ Orta Okulunda Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement