Kilisede Define Arayanlara Su Engeli - Son Dakika
Güncel

Kilisede Define Arayanlara Su Engeli

Kilisede Define Arayanlara Su Engeli

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki tarihi Aziz Dimitros Kilisesi’nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kaçak kazı yapıldığı ortaya çıktı.

14.02.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki tarihi Aziz Dimitros Kilisesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kaçak kazı yapıldığı ortaya çıktı.

Olay, gece yarısı Narlı Mahallesinde bulunan 1893 yılından kalma Aziz Dimitros Klisesi'nde meydana geldi. Kilise içindeki 2 metre derinliğinde bir alanı kazan define avcıları karşılarına su çıkması sebebiyle vazgeçti. Suyu tahliye etmek için pet şişeleri kullanan şüphelilerin kazıdan çıkan büyük kayaları ise kimseye görünmeden dışarı atmaları dikkatlerden kaçmadı. Mahalle sakinleri, kilisede daha önce buna benzer olayların çok yaşandığını, en son üzeri işlemeli mermer bir kitabenin çalındığını söyledi.

Bölge sakinleri, 1924 mübadelesinden önce kilisede yaşayan papazın tüm servetini tünelden geçilen güvenli bir alanda saklandığı şeklindeki bir efsanenin dilden dile dolaştığını belirterek, define avcılarının bu tünelin peşinde olduğunu vurguladı.

Jandarma ekipleri, olayla alakalı soruşturma başlattı.

Bilindiği üzere, tarihi Aziz Dimitros Kilisesi için geçen yıl Kültür Bakanlığı 121 bin lira ödenek ayrılmış, İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos ise kilisenin harabe halini görünce üzüntüsünü dile getirmişti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kilisede Define Arayanlara Su Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement