Kırklareli'de Sendikalar 1 Günlük İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Sendikalar 1 Günlük İş Bıraktı

Kırklareli\'de Sendikalar 1 Günlük İş Bıraktı

Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları Kırklareli şubeleri, Meclis gündemindeki MEB Yasa Tasarısı'na tepki olarak, 1 günlük iş bıraktı.

26.02.2014 14:47

Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları Kırklareli şubeleri, Meclis gündemindeki MEB Yasa Tasarısı'na tepki olarak, 1 günlük iş bıraktı.

Kırklareli'de iş bırakan sendikalar, Anıt Kültür Park'ta basın açıklaması yaptı. İlk olarak basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi Örgütlenme Sekreteri Güvenç Köroğlu, " Türkiye'de son 11 yıl içinde genel olarak kamu hizmetlerinde, özel olarak ise en geniş ve yaygın kamu hizmeti olan eğitim alanında hem içerik, hem de örgütsel işleyiş açısından tamamen piyasa odaklı politikalar hayata geçirilmiştir" ifadelerini kaydetti.

Daha sonra ise Eğitim-İş Kırklareli Şubesi Basın Sekreteri Emrah Mutluer sendikasının adına yaptığı açıklamada, "Bugün başta öğretmen yetiştirme problemleri olmak üzere, personel istihdam sorunları, derslik açıkları, fiziki ortam yetersizlikleri, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, bilimsellikten, sanattan, spordan uzak programlar ve birçok plansız uygulamalar sonucunda eğitim sistemimiz çökertilmiştir" şeklinde konuştu.

Sendika temsilcileri basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Yapılan basın açıklamasına, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner, MHP Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Derya Bulut ve çok sayıda sendikalı katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Sendikalar 1 Günlük İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement