Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli\'den Kısa Kısa

"Ata Planör Model Uçağı" kursu sona erdi.

17.05.2014 12:17

Türk Hava Kurumu (THK) Lüleburgaz Şubesi'nce düzenlenen "Ata Planör Model Uçağı" kursuna katılanlara düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Şube Saymanı Hasan Aktaş, Lüleburgaz Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere havacılığı sevdirmek için bu eğitimi verdiklerini söyledi.

3 hafta süren kurs sonunda öğrencilerin model uçak yapmayı öğrendiklerini belirten Aktaş, bu tür eğitimlere önem verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından kursa katılan 45 öğrenciye belgeleri verildi.

- Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göçün 25. yıl dönümü

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu'nca Büyükkarıştıran beldesinde 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göçün 25. yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlenecek.

Federasyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada 8 Haziran Pazar günü Büyükkarıştıran beldesinde bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Etkinliğe 7 bin kişinin katılmasını beklediklerini bildiren Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Zorunlu göçten 25 yıl sonra göçmenlerin buluşacağı anma etkinliklerine Bulgaristan'dan bir çok sivil toplum kuruluşu üyesini  davet ettik. Bulgaristan'dan folklor ekipleri ile yerel sanatçıların katılacağı etkinliğe, Türkiye'nin bir çok ilinden de bir çok vatandaşın katılmasını bekliyoruz." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement