Kırsal Kalkınma Hibe Programlarından Yararlanma Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Kırsal Kalkınma Hibe Programlarından Yararlanma Çağrısı

AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 9. Etap Uygulama Rehberi'nin açıklandığını belirterek, vatandaşlara hibelerden yararlanma çağrısı yaptı.

13.12.2014 20:35

AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 9. Etap Uygulama Rehberi'nin açıklandığını belirterek, vatandaşlara hibelerden yararlanma çağrısı yaptı.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, yeterli bütçe ayrılmasına rağmen Siirt'te arzu edilen sayıda başvurunun yapılmadığını belirterek, hibelerden yararlanmak isteyenlerin 24 Aralık'a kadar başvuru yapabileceklerini bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla açıklanan hibe programlarının önemine işaret eden Demirkıran,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Katılımcılığı sağlayan program, yerel kapasiteyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra; kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile üretime yönelik makine ekipman alımı projeleri de desteklenmektedir. 9. etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygun bulunan projelere yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır.  Hibe miktarı 500 bin ile 1 milyon 500 bin liraya kadar olacaktır"

Demirkıran, hibelerden yararlanmayı düşünenlere, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve DİKA tarafından her türlü desteğin verileceğini kaydetti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırsal Kalkınma Hibe Programlarından Yararlanma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • musa kaya: Ben şırnak ballı köyünde besicilik yapmak istiyorum bunun destekleri nedir bilgilendirirmisiniz 0 0 Yanıtla

Advertisement