Kırşehir'de AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Kırşehir'de AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu

Kırşehir\'de AK Parti\'den Kılıçdaroğlu\'na Suç Duyurusu

Ak Parti Kırşehir İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu ve soruşturma açılmasını istedi.

01.02.2016 17:38

Ak Parti Kırşehir İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu ve soruşturma açılmasını istedi.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, AK Parti İlçe Başkanlığı ve Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte Kırşehir Adliyesi'ne gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 35'inci Olağan Genel Kurultayı'nda yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren konuşmasından dolayı soruşturma başlatılması yönündeki taleplerine ilişkin başvuru yaptı. AK Parti İl Teşkilatı adına Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Kırşehir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kendirli, "Davalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35'inci Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmalarda ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunmuştur. Milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifade sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir" ifadelerini kullandı.

Kendirli, bu sebeple Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi olduğunu belirterek, "Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez. Cumhurbaşkanına hakaret suçu resen soruşturulan bir suç olmakla beraber şüphelinin açıklamaları nedeniyle şüpheli hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dolayı soruşturma başlatılması için Başsavcılığınıza ihbarda bulunuyorum" diye konuştu.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kırşehir'de AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement