Kırşehir'de Gazeteci Mumcu ve Şehit Emniyet Müdürü Okkan, Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'de Gazeteci Mumcu ve Şehit Emniyet Müdürü Okkan, Anıldı

Kırşehir'de gazeteci Uğur Mumcu ve şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, anıldı.

24.01.2015 19:57

Kırşehir'de gazeteci Uğur Mumcu ve şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, anıldı.

Tam Bağımsız Türkiye Platformu üyesi bir grup, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 22'nci ve Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın uğradığı silahlı saldırıda şehit edilişinin 14'üncü yılı dolayısıyla Cacabey Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtan grup adına açıklama yapan Murat Ertekin, Mumcu ve Okkan'ın halk ve vatan için yılmadan cesaretle mücadele ettiklerini belirterek, "Bizler de Mumcu ve Okkan'ı unutmadık, unutturmadık ve unutturmayacağız" dedi.

Çeşitli sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

CHP İl Başkanı Zengin

CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ise Mumcu'nun öldürülüşünün yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Zengin, Mumcu'nun yaşamı boyunca karşısında savaştığı bağnazlığın, birbirini anlamaya değil yok etmeye çalışan zihniyetin kurbanı olduğunu savundu.

Mumcu'nun ölümünün üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen ne arabasına bombayı koyanların ne de onların arkasındakilerin ortaya çıkarılamadığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uğur Mumcu, düşünceleriyle seneler öncesinden bize ve bugünlere ışık tutmaya devam etmektedir. Uğur Mumcu, aslında haince katledilen tüm faili meçhul kurbanların sembolü haline gelmiş ve düşüncelerin ölümsüz olduğunu herkese, özellikle de onu katledenlere kanıtlamıştır." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir'de Gazeteci Mumcu ve Şehit Emniyet Müdürü Okkan, Anıldı - Son Dakika


Advertisement