Kırşehir Şeker Fabrikası'nın Pancar Kotası Artırıldı - Son Dakika
Güncel

Kırşehir Şeker Fabrikası'nın Pancar Kotası Artırıldı

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir Şeker Fabrikası'nın şeker işleme kotasının 900 bin tondan, 1 milyon 50 bin tona çıkarıldığını belirtti.

16.04.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir Şeker Fabrikası'nın şeker işleme kotasının 900 bin tondan, 1 milyon 50 bin tona çıkarıldığını belirtti.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ile Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ yöneticileriyle yaptıkları görüşmenin sonuç verdiğini ifade etti. Fabrikanın şeker işleme kotasının 900 bin tondan, 1 milyon 50 bin tona çıkarıldığını dile getiren Arslan, bu rakamın 50 bin tonunun C tipi pancar olduğunu vurguladı.

Kota artışının Kırşehir'deki pancar üreticilerine katkı sağlayacağına işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Bu kota artışının Kırşehir'deki pancar üreticilerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Geçen yıl kotada bir artış yapılmıştı, ancak üretim kapasitemizi tam manasıyla karşılayamıyordu. Kırşehir'in bu konudaki potansiyelini göz önünde bulundurarak Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü ile konuyu masaya yatırdık. Bu sürecin sonunda Kırşehir'in pancar kotasının arttırılması kararı verildi. Kırşehir'in kapasitesinin arttırılmasıyla bölge ekonomisinin daha canlanacağını ve çiftçilerimizin emeklerinin karşılıklarını alabileceklerini düşünüyoruz. Kırşehir'e ve bölgemize hayırlı olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir Şeker Fabrikası'nın Pancar Kotası Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement