Kısa Filmlerle Doğaya Duyarlılık Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kısa Filmlerle Doğaya Duyarlılık Çağrısı

Kısa Filmlerle Doğaya Duyarlılık Çağrısı

Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması ve Festivali'nin 4'üncüsü açıldı.

31.05.2013 12:44  Güncelleme: 15:28

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması ve Festivali'nin 4'üncüsü Van'da açıldı. Festivalin açılışına davet edilen sanatçı Ediz Hun, doğa sevgisinin insanın kalbine yerleşmesinin önemine dikkat çekti.

Festivalin açılışı nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Ünivesitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Sanatçı Ediz Hun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al, Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu akademik personel ve öğrenciler katıldı. Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu'nun açılış konuşmasını yapmasının ardından kısa filmler gösterildi. Film gösterisinden sonra sahneye çıkan Sanatçı Ediz Hun, çevre konusunda duyarlılığın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Çevre ve doğa sevgisi çok önemlidir. Doğa sevgisi insan sevgisi gibidir. İnsanları seven doğayı da sever ve saygı gösterir. Ondan dolayı insanlar birbirini çok sevmeli ve barış içersinde yaşamalı. Doğa sevgisi de insanın kalbine yerleşmelidir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre haftası nedeniyle 'Yaşlanan Dünyaya Genç Bakış' sloganıyla düzenlenen ve 65 üniversiteden çevre ile ilgili 170 kısa filmin yarışacağı festival, Türkiye'nin 7 bölgesinde gerçekleştirilecek. Festival kapsamında ayrıca panel ve konferanslarda yapılacak. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kısa Filmlerle Doğaya Duyarlılık Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement