Kışın Güreşen Develer, Yazın da Sünnet Gezdiriyor - Son Dakika
Yerel

Kışın Güreşen Develer, Yazın da Sünnet Gezdiriyor

Kışın Güreşen Develer, Yazın da Sünnet Gezdiriyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kış aylarında meraklıları için güreş yapan develer, yaz aylarında de sünnet çocuklarını gezdiriyor.

02.09.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kış aylarında meraklıları için güreş yapan develer, yaz aylarında de sünnet çocuklarını gezdiriyor. Burhaniye de sünnet çocuklarını deve ile gezdirmek gelenek halene geldi.

İlçede, kış aylarında Ege ve Marmara bölgelerindeki güreşlere katılan develer yazın da sünnetler de görev almaya başladı. Gelin gibi süslenen develere bir yardımcı eşliğinde bindirilen sünnet çocukları, unutulmaz bir anı yaşıyorlar. İsmail Kabakçı da, ilk okul 3.sınıf öğrencisi oğlu Cavit Kabakçı için develi sünnet yaptı. Yeni camide okunan mevlidin ardından deveye bindirilen, Cavit Kabakçı, Koca cami mahallesindeki evinin önüne tekbirlerle götürüldü. Burada yapılan duanın ardından, dedesi Cavit Kabakçı'dan cep telefonu isteyen küçük Cavit, isteği kabul edildikten sonra deveden indi. Dede, Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Kabakçı, baba İsmail Kabakçı ve anne Demet Kabakçı, konuklarını sokak girişinde karşıladı. CHP Balıkesir Milletvekili .Avukat Nedret Akova'nın da katıldığı sünnet düğününde konaklara yemek ikramı yapıldı.

Develeri sevdiğini anlatan baba İsmail Kabakçı, "Deve için düşündük taşındık. Oğluma sordum daha önce. Deveye biner misin diye. Tabi dedi. Daha önce bir düğüne gitmiştim. Orada da deve vardı. Bir arkadaş sana deve getireceğim dedi. Zaten gönlümüzde de vardı. Develeri seviyorum. Oğlumuzu deveye bindirdik. Camide mevlit okundu. Eşimizle dostumuzla yemek yedik. Cemiyetimize katılanlara teşekkür ediyorum" dedi. Sünnette deve heyecanı yaşadığını anlatan Nadir Tolun İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Cavit Kabakçı da, "Sünnetimde deveye bindim. Camiye gittim. Camiden gelince dedemden telefon istedim. Çok zevkli bir anı oldu. Çok mutluyum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kışın Güreşen Develer, Yazın da Sünnet Gezdiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement