Kiyd İstanbul Şubesinde Çini Sanatçısı Yiğit ile Söyleşi - Son Dakika
Yerel

Kiyd İstanbul Şubesinde Çini Sanatçısı Yiğit ile Söyleşi

Kiyd İstanbul Şubesinde Çini Sanatçısı Yiğit ile Söyleşi

Yiğit: "Çini, dünyanın en mübarek, en kutsal sanatıdır"

29.03.2014 11:36

Kütahyalı ünlü çini sanatçısı İsmail Yiğit, "Çini, dünyanın en mübarek, en kutsal sanatıdır" dedi.

Yiğit, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesinde düzenlenen "Çini Sanatı ve İsmail Yiğit" başlıklı söyleşiye, Aşık Veysel'in "Kara Toprak" şiirini okuyarak başladı.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde doğduğunu belirten Yiğit, şunları söyledi:

"Çini, dünyanın en mübarek, en kutsal sanatıdır. İnsan bir hiçtir. Her şey Allah'tandır. 4 unsur; etim ve kemiğim toprak, vücudumun yüzde 80'i su, ateşim 36,5 ve nefesim hava. İmkansızlıklar içinde okudum. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisini başarıyla bitirdim. Memleketime döndüm. Küçük bir çini atölyesi kurdum. Memleketimdeki ustalardan çok şey öğrendim. Pendik ve Ümraniye belediyelerinde sanat danışmanlığı yapıyorum."

Yiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) koridorlarında bulunan ve öğrencileriyle yaptığı her biri 85 metrekareden oluşan 7 panonun özellikleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul'da, Kapalıçarşı'daki dükkanında yaşadığı anıları da paylaşan Yiğit, Ömer Hayyam'ın, "Çiniciler eline almış toprak hamuru/ Düşünüp taşınmadan başlar tokat yağmuru/ Ne kadar sürecek acaba bu hoyratlık/ Bilmez ki dövdükleri çürük insan çamuru" dörtlüğünü okudu ve şube yöneticilerine teşekkür etti.

Şube Başkanı Metin Bedir ise davetlerini kabul edip geldiği için Yiğit'e teşekkür ederek, "Kültür ve sanat alanında, iş dünyasında, üniversitelerde ve serbest meslek gruplarında Kütahyamızın yetiştirdiği mümtaz şahsiyetleri özellikle gençlerle buluşturma, onların bilgi, tecrübe ve donanımlarından istifade etme gayreti içindeyiz. Çok değerli sanatçı dostumuz İsmail Yiğit'i misafir ettik. Çok mutluyuz, çok duyguluyuz ve müşerrefiz" ifadesini kullandı.

Daha sonra üniversite öğrencisi Sümeyye Konuşlu, Yiğit'e çiçek hediye etti. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kiyd İstanbul Şubesinde Çini Sanatçısı Yiğit ile Söyleşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement