"Kız Çocuklarımız Eğitim Hayatına Geri Dönüyor" - Son Dakika
Yerel

"Kız Çocuklarımız Eğitim Hayatına Geri Dönüyor"

"Kız Çocuklarımız Eğitim Hayatına Geri Dönüyor"

Diyarbakır'da "Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor" sloganı ile başlattığı proje kapsamında dün muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

13.03.2016 16:26

Diyarbakır Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi, kız çocuklarının okula devam oranının artırılması için bir süre önce, "Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor" sloganı ile başlattığı proje kapsamında dün muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

Müdür okulunu tanıttı

Live Otel'de muhtarlarla yapılan yemekli toplantıda okul idarecileri hazır bulundu. Okul müdürü Recai Kırtay, projeyi anlatmadan önce muhtarlara okullarının öz geçmişini, "Okulumuz 1991- 1992 Eğitim Öğretim yılında Diyarbakır Şehitlik semtinde Diyarbakır Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adıyla açılmıştır. 1998-1999 öğretim yılında Ergani yolu 12. km. Üçkuyu mahallesinde yapılan yeni binamıza taşındı. 2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ismi değişmiş olup; Otelcilik ve Turizm türünde faaliyet gösteren bir ortaöğretim kurumudur" şeklinde anlattı.

Proje muhtarlara anlatıldı

Daha sonra proje hakkında muhtarları bilgilendiren Kırtay, söz konusu proje kapsamında Polonya'da çocuklara mesleki eğitim verileceğini ve bütün masrafların Avrupa Birliği tarafından karşılanacağını kaydetti. Çeşitli nedenlerden dolayı okuldan kopan kız çocukların yeniden okul hayatına dönmelerini sağlama konusundaki çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini anlatan Kırtay, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bağlı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı Otoritesinin, özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması hibe programı çağrısı üzerine okulumuzca hazırlanan proje değerlendirme süreçlerini geçtikten sonra taraflarca gerekli antlaşmalar imzalanmıştır. Bu kapsamda ilimizde, Özellikle de Yenişehir İlçemizde Kız öğrencilerimizin okullaşma oranlarını artırmaya katkıda bulunmak. Hedefimizi gerçekleştirmek ve Kız Çocuklarımızın Eğitim Hayatına Geri Dönmelerini sağlamak için, Değişik sebeplerle ortaöğretim çağında okuldan uzak kalmış veya okulu bırakma riski taşıyan en az 50 kız çocuğumuzun tespit edimleştir. Ayrıca Mahalle/Köy sınırlarınızda bu durumdaki öğrencilerin tespit edilmesi için Mahalle/Köy sınırlarınızda kız çocuklarının bireysel istekleri için dilek kutusu çalışmasını kararlaştırdık. Çocuklarsımızın eğitim hayatına gergi dönmesi için elimizden gelen bütün gayretleri sarf edeceğiz" dedi.

Diyarbakır'ın tek kadın muhtarı

Diyarbakır'da tek ve ilk kadın muhtar olan Bağlar İlçesi Muradiye Mahalle Muhtarı Dilek Demir, söz konusu projeyi desteklediklerini belirterek, "Bu konuda en iyi örnek benim. Babam beni küçük yaşta tanımadığım bir adamla evlendirdi. 20 yıl sonra boşandım ve şu an ayaklarımın üstünde durabiliyor. Çocuklarımı da kendim okutuyorum. Ama okumanın yaşı yok. Şu an dışarıdan Liseyi okuyorum. Ben bu projeyi destekliyor ve katkı sunmak için elimden geleni yapacağım. Gerekirse ailelere gidip onlarla tek tek konuşacağım ve onların çocuklarını yeniden okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalışacağım" dedi.

Daha sonra söz alan diğer mahalle muhtarları, köylerde yaşayan kız çocukların okuma istemeleri durumunda yaşanacak ulaşım sorununun da giderilmesi gerektiğini kaydettiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kız Çocuklarımız Eğitim Hayatına Geri Dönüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement