Kızılay'ın Yeni Kan Bağışı Aracı Manisa'da Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Kızılay'ın Yeni Kan Bağışı Aracı Manisa'da Hizmete Girdi

Kızılay\'ın Yeni Kan Bağışı Aracı Manisa\'da Hizmete Girdi

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı tarafından Manisa’ya tahsis edilen gezici kan bağışı aracı törenle hizmete girdi.

30.04.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı tarafından Manisa'ya tahsis edilen gezici kan bağışı aracı törenle hizmete girdi.

Araç için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Türk Kızılayı Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal ve Türk Kızılayı Manisa Şubesi çalışanları katıldı. Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, açılışta yaptığı konuşmada, " Türkiye'de en üst seviyede kan temin ettik ve birinci olduk. Genel merkezimiz tarafından modern, kaliteye uygun 10 kan bağış arabası alındı.Bunlardan bir tanesi de bize verildi. Manisa'da başarılı olunmasının tek sebebi başta fahri başkanımız olan Sayın Vali Bey'in, şube başkanının, bölgemizin desteği ve halkımızın yakınlığı önemli rol oynadı. Bu arabayla biz daha büyük bir ivme kazanacağız. Bu seneki hedefimiz 57 bin idi. Ancak biz inşallah 60 bini geçeceğiz." dedi.

Kan bağış sayılarında Manisa'nın büyük başarısı olduğunu belirten Türk Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök ise "Tabii ki bunun daha da desteklenmesi gerekiyor. Biz her ilçeye düzenli ekip gönderiyoruz. Daha önce ayda bir gittiğimiz ilçelere şimdi haftanın 5-6 günü ekip düzenliyoruz. İklim koşullarından etkilenmeden, yağmurdan, sıcaktan korunan modern kan bağışı aracı ihtiyacımız vardı. İklimlendirmeli klimalı bir arabada bağışlar da arttı. İnsanlarımız da bu memnuniyetten ötürü daha düzenli kan bağışçısı oldu dedi. Gönül ister ki bu otobüsten Manisa'da ileride olması gereken inşallah da olacak olan minimum 3 tane kan bağış otobüsüne ihtiyacımız var. Ama bununla bile Manisa'nın kan ihtiyacını yüzde 100 karşılıyor hale gelmiş olacağız." dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da yaptığı konuşmada, "Burada bir başarı var, bu başarı bu ekibe ait. Biz Manisa olarak rakibimizi Türkiye'de aramıyoruz. Manisa olarak, şehir olarak Türkiye'de rakibimizin olamaması gerekiyor. Bizim potansiyelimizdeki bir şehir, rakibini dünyada arar artık. Onun için biz böyle bir zeminde hareket ediyoruz. Kızılay bu sözümüzü gerçekleştirmiş kendisini tebrik ediyoruz. Kızılay yönetimi de bu başarıyı görmüş ve karşılığını vermiş. Biz 57'leri 60'ları çok aşacağız ikinci, üçüncü otobüsün müşterisi olacağız. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'ın Yeni Kan Bağışı Aracı Manisa'da Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement