KJA Aktivisti Kadınlar, Ezidi Kadınları Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

KJA Aktivisti Kadınlar, Ezidi Kadınları Ziyaret Etti

KJA Aktivisti Kadınlar, Ezidi Kadınları Ziyaret Etti

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle, Batman KJA aktivisti kadınlar, Ezidi Kampındaki kadınları ziyaret etti.

25.11.2015 11:14

KJA Üyeleri Ezidi kampındaydı

25 Kasım etkinlikleri kapsamında bir araya gelen KJA (Kongreya Jinên Azad) üyesi kadınlar, Batmanın Beşiri İlçesine bağlı Uğurca Ezidî Kampı'nda kalan kadınlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerde konuşan Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, kadına yönelik şiddete karşı her alanda mücadele yürüteceklerini belirtti.

Ezidî kampına geçen kadınlar, Ezidî kadınlarla bir araya gelerek kadına yönelik şiddet üzerinde konuşmalar yapıldı.

Gülistan Akel, "25 Kasım haftasındayız. Dünya kadınları seslerini yükselterek 'biz şiddet, savaş, ölüm değil onurlu bir barış ve kadın özgürlüğünü istiyoruz' diyor" diye ifade etti.

DBP İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise,"Tüm dünyada ve bölgemizde kadın katliamları gerçekleşmektedir. Kadınlarımız, annelerimiz katlediliyor. Bu katliamları kınıyor ve kabul etmiyoruz. 25 Kasım'da biz kadınlar kitlesel olarak Silvan'a gidip katliam ve şiddete yönelik en büyük tepkimizi dile getireceğiz" dedi.

Ardından Şengalli kadınlar da savaşa olan tepkilerini dile getirerek, birlikteliği sağlayıp katliamcı zihniyete dur denmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel KJA Aktivisti Kadınlar, Ezidi Kadınları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement