"Klezmerin Ruhu ve Klarnetin Çağrısı" - Son Dakika
Güncel

"Klezmerin Ruhu ve Klarnetin Çağrısı"

"Klezmerin Ruhu ve Klarnetin Çağrısı"

"Artful Living" konsepti ile Maslak bölgesinin İstanbul'un en aktif yaşam ve sanat merkezlerinden biri olması için sanat etkinliklerini aralıksız sürdüren 42 Maslak, sanatı farklı şehirlerde de destekliyor.

20.05.2016 11:06  Güncelleme: 11:10

Edirne'de Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen "Klezmerin Ruhu ve Klarnetin Çağrısı" konseri, 42 Maslak'ın da aralarında bulunduğu destekçileri ile gerçekleştirdi. İki klarnet virtüözü Giora Feidman ve Serkan Çağrı'nın ezgileri Edirne Büyük Sinagogu'nun tarihi atmosferinde yankılandı.

Vakıflar Haftası nedeniyle Arjantinli dünyaca ünlü Musevi klarnet virtüözü Giora Feidman ile Edirneli klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Edirne Büyük Sinagogu'nda 42 Maslak'ın da aralarında bulunduğu destekçiler ile gerçekleşen konserde, izleyicilere müzik ziyafeti verdi.

Edirne'deki Büyük Sinagog'ta Vakıflar Haftası kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü, 500. Yıl Vakfı ve Türk Musevi Cemaati işbirliğiyle düzenlenen konser, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. İzleyiciler arasında bulunan Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Erten, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Musevi Cemaaati Başkanı İbrahim İshak İbrahimzade, İstanbul Musevi cemaati üyeleri konseri beğeniyle izledi.

Avrupa'nın en büyük sinegogu olan ve geçen yıl onarımı tamamlanan Edirne Büyük Sinegogu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşen konserde birlik ve hoşgörü mesajları verildi. Konser sonunda iki sanatçının klarnetleriyle İstiklal Marşı'nı seslendirmeleri heyecan yarattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Klezmerin Ruhu ve Klarnetin Çağrısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement