Kobani'de Son Durum: Çatışmalar Doğu ve Güneyde Yoğunlaştı - Son Dakika
Güncel

Kobani'de Son Durum: Çatışmalar Doğu ve Güneyde Yoğunlaştı

Yaklaşık iki aydır IŞİD'in saldırıları altında olan Kobani'de bugün büyük patlamalar gerçekleşti. Patlamaların ardından kentte kalın bir duman bulutu yükseldi.

08.11.2014 21:35  Güncelleme: 21:44

Yaklaşık iki aydır Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün kuşatma ve saldırıları altında olan Kobani kentindeki çatışmalar devam ediyor. Peşmerge güçlerinin, IŞİD saldırılarına karşı direnen YPG güçlerine destek için Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmesinin ardından kentte IŞİD'le mücadelenin daha etkin oldruğu belirtilirken, terör örgütünün saldırıları tamamen önlenebilmiş değil.

Çatışmaların sürdüğü Kobani'de bugün büyük patlamalar gerçekleştiği ve bu patlamaların ardından kentten kalın bir duman bulutunun yükseldiği belirtiliyor.

"ÇATIŞMALAR DOĞU VE GÜNEYDE YOĞUNLAŞTI"

Kobani'deki son durum hakkında BBC Türkçe servisine bilgi veren Kobani Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen, kentte dün geceden bu yana şiddetli çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Çatışmaların daha çok Kobani'nin Doğu cephesinde ve Güney cephesinde yaşandığını aktaran Hesen, yaşanan çatışmalarda 30 IŞİD militanının öldürüldüğünü ve Halk Savunma Birlikleri'nden (YPG) altı kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

IŞİD'in bu sabah Tılşehir bölgesine attığı top atışları nedeniyle Kobani'deki iki sivilin yaşamını yitirdiğini ve dört sivil vatandaşın ise yaralandığını dile getiren Hesen, IŞİD'in ilerleyişinin de durdurulduğunu öne sürdü.

"PEŞMERGENİN GEÇİŞİ DEĞİŞİKLİK YARATMADI"

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı ise bir açıklama yaparak, Suriye'de son üç günde sekiz IŞİD mevzinin vurulduğunu, bunlardan yedisinin Kobani yakınlarında olduğunu belirtti.

Kobani'ye destek için yaklaşık bir hafta önce ağır silahlı Iraklı peşmergeler kente Türkiye sınırından geçiş yapmıştı.

Reuters Haber Ajansı'na konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Rami Abdulrahman ise, peşmergenin Kobani'ye geçişinin önemli bir değişiklik yaratmadığını öne sürdü. Abdulrahman şöyle konuştu:

"Belki bir ya da iki sokak geri alındı ama sonra yine kaybedildi. Bir ileri bir geri... IŞİD kent etrafında sağlam bir şekilde konuşlanmış halde. Kürtler de bir değişiklik yapabilmek için ağır silahlara ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Ayrıca hava operasyonlarını yapan koalisyonla Kürt kuvvetleri arasında daha uyumlu bir çalışma olmalı."

"YENİ GÜCE İHTİYAÇ YOK"

Bu arada dün Radyo Sawa'ya konuşan Kobani'deki peşmerge güçlerinin Komutanı Abdulkadir Necib ise yapılan ortak operasyonlarla IŞİD'in kentteki ilerleyişinin önlendiğini söyledi. Necib, "Kobani'deki güçlere yapılan askeri yardımlar ve hazırlanan askeri planların uygulanması, silahlı unsurların Kobani'nin diğer bölgelerine ilerlemesini önledi" dedi.

Kobani'deki IŞİD militanı sayısını yüzlerce diye ifade eden Necib, peşmerge güçlerinin IŞİD'le mücadele edecek güçte olduğunu ve yeni güce veya silaha ihtiyaç duymadığını söyledi.

Kobani\'de Son Durum: Çatışmalar Doğu ve Güneyde Yoğunlaştı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kobani'de Son Durum: Çatışmalar Doğu ve Güneyde Yoğunlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • hasan t.: Suriye ve Irak Biji Obama Diyenlere Kalmayacak ! Allah Şahidimiz Olsun ! 17 42 Yanıtla
  • Zilan: Kobani düşmedi tc ye rağmen düşmeyecek düştü düşecek diyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı 17 13 Yanıtla
  • yapılsın: TÜRK MEDYASI İŞİD MEDYASI OLMUŞ :)) 18 5 Yanıtla
  • memedo: Kobani ile istanbulun ne alakası var Kudüs ile ankaranın ne alakası var 9 12 Yanıtla
  • KALPSİZ KURT: HANİ KOBANİDE SİVİLLER VARDI O SİVİLLERDE KAÇTANE SİVİL ÖLDÜ HALA AHMAKLAR PKK ARKASINA GİDEN ŞEREFSİZLER ORDUSU BİRDE BİZ MÜSLÜMANIZ NE SİZDEN MÜSLÜMAN OLUR NEDE İŞID AN HEPİNİZDE GEBERİN 8 12 Yanıtla
  • kekomancini: kürtten zazadan olmaz evliya sakın ola koymayın havluya bir yahudi devletiyle komsu olun ama zerdüs kürtlerle olmayınız yahudinin ermeninin amacı bellidir ama bunlar dövlet bize bahmirrr der der hançerler düğünlerde kilo kilo altınları hibe ederler 1 kilo toz bir otobos derler bunlarda esrar hap uyusturucu ticareti bunlardadır 11 yaşındaki kızla evlenme evlendirme bunlardadır kaçak elektirik su kullanmak sonrada dinden kitaptan bahsederler bunların evinde sidik kokar dikkat etmişseniz işte o koku zinanın ve haramın kokusu oldugundan bunların evlerinden hiç cıkmaz dikkat edin ALLAH YÜCE TÜRK IRKINI KORUSUN KOLLASIN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. . 6 13 Yanıtla
  • Zilan: Dersime tunceli colemergi hakkari çevliği bingöl amedi diyarbakır yapıyorsunuz ama Kürtlerin tırnaklarıyla kazdığı kobani yi aynelarap yapacaksınız bu ne turşu bu ne lahana.... 8 9 Yanıtla
  • suayb binsalih: VII – Haçlı-Şii İttifakının Bir Süre Önce İslam Devleti Halifesi Ebubekir El Bağdadi’nin Mossad Tarafından Yetiştirildiğine Dair Ortaya Attığı İddianın Yalan Olduğu Ortaya Çıktı. 4 12 Yanıtla
  • KKURT: ÜLKE İÇERİSİNDE POLİSE ASKERE TAŞ MOLOTOF ATAN DAHADA İLERİ GİDEREK KALLEŞCE ARKALARINDAN KURŞUN SIKAN ŞEREFSİZLER KOBANİ YE GİDİP IŞID İLE SAVAŞMAYA MAÇALARI YEMİYOR, ÇÜNKÜ IŞID ONLARIN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞUYOR, HDP LİLERİ ÖZELLİKLE SIRRI, HASİP KAPLANI KOBANİYE SAVAŞMAYA DAVET EDİYORUM. . . . 5 7 Yanıtla
  • TERÖRİSTLERİ ALLAH CEZALANDIRDI: ATA EŞŞEĞE TAPAN PKK PYD BELASINI BULDU İŞID BUNLARI VE BABALARI BARZANİYİ İNSALLAH YOK EDER. . . EEE TÜRK MİLLETİ ASLANDI MALESEF KEDİYE BOĞDURDULAR ALLAHIN ZORUNA GİTMİKİ BAŞKALRINA IIDI MUSATLAT ETTİ. . 2 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement