Kocaeli - Dilovası'nda Yine Kaynağı Belirsiz Kimyasal Atık - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Dilovası'nda Yine Kaynağı Belirsiz Kimyasal Atık

Kocaeli - Dilovası\'nda Yine Kaynağı Belirsiz Kimyasal Atık

Dilovası'nda yine kaynağı belirsiz kimyasal atık Adı sürekli olarak sanayiden kaynaklanan hava ve çevre kirliliği ile buna bağlı olarak kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklarla da gündeme gelen Dilovası İlçesi'nde, bu kez de özel ağaçlandırılmış bir bölgede dere kenarına dökülmüş, karıştırıldığında alev alan, kısmen taşlaşmış siyah bir madde bulundu.

01.08.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilovası'nda yine kaynağı belirsiz kimyasal atık

Adı sürekli olarak sanayiden kaynaklanan hava ve çevre kirliliği ile buna bağlı olarak kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklarla da gündeme gelen Dilovası İlçesi'nde, bu kez de özel ağaçlandırılmış bir bölgede dere kenarına dökülmüş, karıştırıldığında alev alan, kısmen taşlaşmış siyah bir madde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda, Organize Sanayi Bölgesi yolunun geçtiği alanda topraga gömüşqü olarak ortaya çıkan tonlarca kimyasal maddenin ardından, bu kez Mimar Sinan Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan, Dil deresi'nin de geçtiği alana kimliği belirsiz kişiler siyah renkli bir kimyasal içerikli madde döktü. Dereye de karıştığı görüülen ve buraya bir hafta kadar önce düküldüğü belirlenen, içinde taşlaşmış olanlar da bulunun toz halindeki madde, karıştırıldığında kendiliğinden alev alıyor.

Polisan'in sahibi Necmettin Bitlis tarafından ağaçlandırıldığı için "Polisan Çiftliği" olarak bilinen ve özel olarak ağaçlandırılmış, koruma altındaki mesire alanının da hemen girişine dökülen bu maddenin bir haftadır burada olduğunu söyleyen Dilovası Ekolojik ve Sağlık Derneği (Ekos-Der) Başkanı İsmail Sami yaptığı açıklamada, atığın kendi kendine alev aldığını belirterek şunları söyledi: "Ne olduğunu bilmediğimiz bu atığı kim neden buraya döktü bilmiyoruz. Bu atık yaklaşık bir haftadır burada duruyor. Düne kadar Polisan Çiftliği'nin girişinde açıkta duran atığın bu gün dere yatağına bırakıldığını görüyoruz. Birkaç gün önce kepçe ve kamyonla atığın bulunduğu alana çevre görevlileri geldi. Kamyona konuylan atık alev alınca vazgeçilmiş. Alev alması sonucu tekrara aynı yere bırakıldığı bilgisine ulaştık. Bunu kim ve kimler yapıyor, açığa çıkmasını istiyoruz. Dilovası'nın havası, suyu artık kirliliğe doydu. yetkililerin önlem alması gerekiyor. Olaylara müdahalede geç kalınıyor, bir haftadır atık hala aynı yerde duruyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Dilovası'nda Yine Kaynağı Belirsiz Kimyasal Atık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement