Kocamaz'dan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıldönümü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kocamaz'dan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıldönümü Mesajı

Kocamaz\'dan Kıbrıs Barış Harekatı\'nın 40. Yıldönümü Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

19.07.2014 16:22

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 40 yıl geçtiğini belirten Kocamaz, "Adada akın kanı durduran bu harekat, Türk Silahlı Kuvvetlerin'in, zorlu şartlarda gerçekleştirdiği önemli bir başarı olarak tarih sayfasında yerini almıştır. Rumlar tarafından yüzlerce masum ve sivil Kıbrıs Türkü insanlık dışı yöntemlerle ve işkencelerle katledildi. Türk askerinin anavatandan müdahalesiyle bu katliamlar durmuş, ancak çoluk-çocuk demeden öldürülen soydaşlarımızın acısı halen yüreğimizi sızlatmaktadır" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Mersin için de çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Kocamaz, "Adaya en yakın nokta Mersin olduğu için, Adana'da bulunan 6. Kolordu Mersin'e kaydırılmış ve harekatın başlangıç noktası Mersin olmuştur. Kıbrıs Barış Harekatı'nda asker, mücahit ve sivil halktan hayatını kaybeden toplam 838 vatandaşımıza ve Hak'ka yürümüş olan gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı ve hayırlı bir ömür diliyorum. Vatan ve millet size minnettar" ifadelerini kullandı.

Günümüzde de dünyanın değişik coğrafyalarında Türklere ve Müslümanlara zulüm yapıldığını sözlerine ekleyen Kocamaz, " Doğu Türkistan'da, Kerkük ve Musul'da Türklerin maruz bırakıldıkları zulmün son bulması ve başta Filistin toprakları olmak üzere İslam coğrafyasında akıtılan Müslüman kanının durmasını, acıların sona ermesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocamaz'dan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıldönümü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement