Kocaoğlu Milletvekili Adayları İçin Ön Seçim Önerdi - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu Milletvekili Adayları İçin Ön Seçim Önerdi

Kocaoğlu Milletvekili Adayları İçin Ön Seçim Önerdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de 2015 Genel Seçimleri'nde CHP milletvekili adaylarının belirlenmesine en uygun modelin kongre delegeleriyle ön seçim yapılması olduğunu söyledi.

13.11.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de 2015 Genel Seçimleri'nde CHP milletvekili adaylarının belirlenmesine en uygun modelin kongre delegeleriyle ön seçim yapılması olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na öneriyle ilgili yazılı metin gönderilmesini öneren Kocaoğlu, İzmir'de potansiyelin altında oy alındığını, seçimler için örgütün ayağa kalkması gerektiğini açıkladı.

CHP İlçe başkanları koordinasyon toplantısı Karabağlar Belediyesi Türkan Şoray Düğün Salonu'nda yapıldı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu evsahibi olarak konuşma yaptı. CHP İl Başkanı Ali Engin, hızla genel seçimlere hazırlandıklarını, ilçelere gitmeye başladıklarını söyledi.

Genel Seçimler ve CHP adaylarının belirlenme yöntemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Kocaoğlu da, "İzmir'in dokusuna uygun, İzmir'in oy oranına uygun milletvekili belirlenmesi yöntemi kongre delegelerinin, 35 bine aşkın kişi milletvekillerimizi seçmesidir. Anadolu'da oy alamadığımız yerlerde üyeyle ön seçim yapılması doğrudur. Destekleriz. Ama İzmir özelinde CHP ve İzmir'de oy veren seçmenin en iyi yansıdığı sistem kongre delegeleriyle yapılacak ön seçimde milletvekilerinin belirlenmesidir. Bunu ilçe başkanları, belediye başkanları, il başkanımızın değerlendirilip bir metne dönüştürülmesi halinde Genel Başkan'a sunabiliriz. Havada kalmasın. Belgeye bağlamamızda fayda var. Partimizin büyümesi açısından, kırgınlıkların, küskünlerin ortadan kalkması açısından yararlı olacağını görüyorum" dedi.

Seçimlerde milletvekili olmak isteyen İzmir'den belki de 300-400 kişinin Genel Merkez'e gideceğini, tek tek Genel Başkan ve yardımcılarına ulaşmaya çalışacağına dikkat çeken Kocaoğlu, bu yöntemin adayların kendi kentinde, sahada çalışmasını sağlayacağını söyledi. Kocaoğlu, "Önseçim kararı alındığı gün 300 kişiyi sahaya inip kapı kapı dolaşıp siyaset yapacak. 300 kişinin sahaya inmesi parti lehine büyük sinerji yaratacaktır. Bunu savunuyor, doğru olduğuna inanıyorum. Kendimizi delegenin sınavından geçirerek belediye başkanı ve milletvekili olmak en güzelidir. Bu doğrudur. İzmir'de ön seçimin delegeyle yapılmasının uygun olduğunu düşüyorum" dedi.

Yeni bağlanan ilçelere yönelik stratejik planların bittiğini, proje ve yatırım hazırlıklarının başladığını belirten Kocaoğlu, "Arıtma gibi projeler bir anda olmaz. Hızlı yapmak istiyoruz. Göremediğimiz eksikleri belediye başkanları ve ilçe başkanları görecek, bildirecek. Bundan sonra daha çok mahallelerde, ilçelerde olacağız" dedi.

Kocaoğlu, 2015 seçimleri için bugünden örgütün ayağa kalkması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, "Bana göre potansiyelin altında seyrediyoruz. Potansiyelin altında oy alıyoruz. Büyükşehir Belediye meclis üyeleriyle gruplar kurduk. Toplantılar yapacağız. Dokuz ilçeden küçük olan beşine öncelik vereceğiz. 11 merkez ilçe hariç 19 ilçede Büyükşehir Belediye binası yapacağız. İlçelere şube müdürleri atayacağız" dedi. Basına kapalı olan bölümde ise ilçe başkanları ilçelerindeki sorunları Başkan Kocaoğlu'na aktardı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu Milletvekili Adayları İçin Ön Seçim Önerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement